NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Oscar Pistorius ar putea fi eliberat după ce a executat jumătate din sentința primită pentru uciderea modelului Reeva Steenkamp

Atletul sud-african Oscar Pistorius, condamnat pentru uciderea prietenei sale, modelul Reeva Steenkamp, este eligibil pentru a fi eliberat condiționat după ce a executat jumătate din sentință, informează BBC.

Însă, înainte de judecarea eliberării lui, el trebuie treacă printr-un proces numit “justiție restaurativă”, în cadrul căruia i-ar putea întâlni pe părinții tinerei ucise.

Pistorius a împușcat-o mortal pe Reeva Steenkamp în 2013, spunând că a confundat-o cu un hoț care intrase în locuința lui din Pretoria.

Oscar Pistorius și Reeva Steenkamp în 2013. Sursa foto: Profimedia Images

  

Medaliatul paralimpic în vârstă de 34 de ani a tras patru focuri de armă prin ușa de la baie care era încuiată.

În 2014, la finalul procesului urmărit de o lume întreagă, Pistorius a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru omor prin imprudență. Un an mai târziu, la apel, sportivul a fost găsit vinovat de crimă și a primit o pedeapsă de 13 ani și cinci luni.

Într-un comunicat de presă, Departamentul Serviciilor Corecționale din Africa de Sud a anunțat că poartă discuții cu familia lui Reeva Steenkamp privind o posibilă întâlnire cu Pistorius.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Iaşul va avea al treilea Centru Naţional Olimpic de Tineret pentru handbal feminin

Redacția

Cupa ”1 Mai” la fotbal

Redacția

7 șahiști ai CSM Pașcani participă la Grand Prix Iași – Cupa Moldovei

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site