RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Operatorul local de salubrizare investește în utilaje, deși va pierde principalul domeniu de activitate

Eco Salubritate nu renunță la ideea de achiziționa o compactoare pentru depozitarea și transportul gunoiului menajer, asta în condițiile în care de anul viitor nu va mai colecta deșeurile de pe raza municipiului. Managerul societății este de părere că utilajul își va justifica investiția.

 

  

 Anul trecut Consiliul Local a alocat celor de la Eco Salubritate suma de 500.000 lei pentru achiziția unei compactoare. Justificare șefilor operatorului a fost aceea că vor acoperi cheltuielile din economiile ce le vor face pe partea de transport al deșeurilor la Depozitul Ecologic de la Țuțora. Procedura de licitație a fost una greoaie, iar între timp la nivel județean a fost semnat contractul de colectare și transport al deșeurilor cu noul operator.

 Acest aspect a fost discutat în ședința legislativului local din 31 octombrie. Consilierii din opoziție l-au întrebat pe directorul Leonard Ursu de ce nu renunță la achiziția utilajului, în condițiile în care nu va mai fi operator.

”Având un asemenea utilaj nu cred că vom fi ocoliți de cel care a câștigat licitația. Mai mult, vom putea încheia contracte cu alte Primării, în vederea prestării unor servicii”, a susținut directorul Eco Salubritate.

 O firmă din București, care a mai livrat pubele și alte utilaje societății a depus o ofertă pentru livrarea compactoarei. Leonard Ursu ne-a declarat telefonic acum trei zile că are în vedere achiziționarea unui cap tractor de la aceeași societate, tot cu gândul că va reuși să le exploateze, chiar dacă a pierdut obiectul de activitate.     

Related posts

Sistem de supraveghere video la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”

Teona Gherasim

Terenuri pregătite pentru trotuare, în Gâștești! La primăvară vor fi balastate

Marius Parteni

Opoziția a convocat ședință extraordinară pentru a obliga primarul să acorde tichete sociale de Paște

Răzvan Grecu
Încarcă...