NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

OMS recomandă creșterea activității fizice la adulți și copii: „Reduce simptomele depresiei”, pe timpul pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne trimte la plimbare. La propriu! Cel puţin două ore de mişcare pe săptămână ar trebui să facă adulţii. Iar copiii chiar mai mult: o oră de exerciţii fizice pe zi. Recomandarea ne este cu atât mai utilă în vreme de pandemie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toţi adulţii ar trebui să facă minimum două ore și jumătate de activitate fizică pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei de Covid-19.

Totodată, OMS recomandă copiilor şi adolescenţilor, în medie, o oră de exerciţii fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa, a mai spus OMS, lansând campania „Every Move Counts” (Fiecare Mişcare Contează).

  

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

observator

Advertisements

Related posts

Raed Arafat: ”În vara târzie din acest an vom începe să vedem un debut de normalizare a vieții noastre”

Redacția

Virgil Musta, despre începerea școlii: „Aș recomanda copiilor să facă școala online“

Redacția

Nelu Tătaru: relaxarea cvasi-totală nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și regulile nu sunt respectate

Redacția
Încarcă...