RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Om de afaceri din Germania, dat în judecată de o familie din Târgu Frumos. Dosarul se află la Judecătoria Pașcani

24568396 – hand of a judge holding a hammer or gavel

Un om de afaceri din Germania a fost dat în judecată de o familie din județul Iași. Astfel, rudele unui muncitor decedat îi cer daune de 100.000 de euro lui Rouven Schmidt. Totul, în urma unui groaznic accident care a avut loc în gara din Târgu Frumos.
Părinții și cei doi frați ai victimei au deschis un proces la Tribunalul Iași, însă, recent, magistrații și-au declinat competența în favoarea Judecătoriei Pașcani.

„Instanța își declină în favoarea Judecătoriei Pașcani competența de soluționare a cererii formulată de reclamanții Marcel Cîrtițe, Camelia Cîrtițe, Gabriel Cosmin Cîrtițe și Marius Ionuț Cîrtițe, în contradictoriu cu pârâții Rouven Schmidt, SC Agradirect SRL și Agro Iulia SRL”, au menționat judecătorii ieșeni.

Acum, urmează ca instanța superioară să decidă cine va analiza dosarul.

Rouven Schmidt și două firme, chemați în fața judecătorilor de rudele muncitorului decedat

Omul de afaceri german Rouven Schmidt și cele două firme au fost chemați în judecată în urmă cu aproximativ un an. Însă dosarul s-a plimbat între instanțe, respectiv între Judecătoria Pașcani și Tribunalul Iași.
Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, reclamanții au cerut obligarea pârâților, în solidar, la plata sumei totale de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale și cheltuieli de judecată.

  

„Suntem părinții și frații lui A.R.C. Acesta a lucrat ca zilier pe data de 1 octombrie 2013. Împreună cu un alt zilier, acesta a ajuns la stația CFR Târgu Frumos, la rampa de încărcare a cerealelor, unde acesta își desfășura activitatea. În ziua respectivă, în jurul orei 21:00, acesta a suferit un accident, respectiv a fost electrocutat. În urma acestui accident, el și-a pierdut viața”, au afirmat rudele muncitorului decedat în groaznicul accident.

Daune de 100.000 de euro cerute în urma unui accident groaznic

Reclamanții au mai menționat că au cerut daune morale după decesul muncitorului.

„Cerem daune morale având în vedere că ceea ce am trăit noi, familia, este de neimaginat. Atât noi, părinții, cât și frații am suferit enorm! Am avut perioade în care nu ne-am mai putut concentra pe traiul cotidian, am ajuns chiar să ne acuzăm reciproc pentru că s-a ajuns la un astfel de deznodământ”, au mai afirmat rudele zilierului decedat.

Aceștia au mai arătat în fața instanței că solicită despăgubiri totale de 100.000 de euro, asta însemnând câte 25.000 de euro pentru fiecare dintre rudele bărbatului decedat după ce a fost electrocutat. Aceștia au mai menționat că, în opinia lor, responsabili pentru producerea accidentului respectiv sunt cele două firme, Agradirect SRL și Agro Iulia SRL, precum și administratorul german, Rouven Schmidt. Acum, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii cu privire la cererea formulată de cei patru .

sursa www.bzi.ro

Related posts

Pășcăneanca Alexia Cășuneanu invitată să cânte la Star Matinal (VIDEO)

Diana Marcu

Românii și-ar putea recupera zilele libere legale care pică în weekend

Redacția

Pașcani : Liste suplimentare pentru ajutoarele de la UE

Oana Cordoneanu
Încarcă...