NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Oficial: ApaVital transmite ARSACIS și Primăriei Municipiului Pașcani că nu va putea onora obligațiile din contractul de delegare!

NewsPascani.com publică astăzi un document oficial transmis către ARSACIS și Primăria Municipiului Pașcani prin care operatorul regional de apă și canalizare informează oficial cele două entități că din „cauze obiective” nu va putea asigura întreținerea rețelelor de apă și canalizare din municipiul nostru.

Informarea operatorului ieșean vine în contextul în care ARSACIS a început demersul de adoptare a actului adițional nr. 40 la contractul de delegare prin care se fixează o redevență către Municipiul Pașcani la o valoare egală cu rata anuală a împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiții de comunitatea noastră pentru reabilitatea sistemului de apă și canalizare.

ApaVital susține că, în contextul aprobării acestui document, redevența va fi inferioară contravalorii bunurilor de retur astfel că va fi „în imposibilitate obiectivă” de a mai realiza lucrări de întreținere, înlocuire și dezvoltare a infrastructurii tehnico edilitare de alimentare cu apă și de canalizare la nivelul ariei de operare a Municipiului Pașcani.

În documentul citat, ApaVital arată că Pașcaniul, prin autoritatea deliberativă are competențe pentru a aproba măsuri financiare prin alocarea de la bugetul  local a fondurilor necesare în vederea operațiunilor de întreținere, înlocurie și dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare.

  

În final, operatorul județean solicită ca atât Municipiul Pașcani cât și ARSACIS să înainteze un punct de vedere față de solicitarea făcută.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile legale și cu cele din contractul de delegare a serviciilor de apă și canalizare, întreținerea, înlocuirea și dezvoltarea rețelelor se face de operator din sumele încasate de la consumatori, prețul final al serviciilor, având aceste costuri prevăzute.

Citește aici documentul menționat în articol.

Advertisements

Related posts

Un tramvai ultramodernizat la Remar Pascani va circula in Iasi

Redacția

Primele sugestii de la populaţie! În ce ar trebui să investească șefii Primăriei, bugetul pentru 2017

Ema Roman

Cum a ajuns diareea să fie caz de elicopter SMURD pentru un senator PSD

Redacția
Încarcă...