RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oceanul Indian – Se înmulțesc cazurile de piraterie / E al doilea „front” de risc pentru navigație după Marea Roșie

Înmulțirea în ultimul timp a tentativelor de piraterie împotriva navelor comerciale din Oceanul Indian provoacă îngrijorare, după ce, pentru prima dată din 2012, o navă de marfă sechestrată la mijlocul lunii decembrie continuă să fie reținută în largul Somaliei, scrie presa elenă.

Piraterie in Oceanul IndianFoto: AFP / AFP / Profimedia

Potrivit presei internaționale, cargoul Ruen, cu marfă solidă vrac, construit în 2016 și deținut de compania bulgară Navigation Maritime Bulgare JSC (Navibulgar), cu o capacitate de 41.600 dwt, este prima navă capturată de pirații somalezi în ultimii ani.

  

Centrul de Securitate Maritimă din Cornul Africii (MSCHOA), un serviciu de monitorizare, a numărat șase cazuri confirmate de piraterie și trei tentative de atac. Pe 26 noiembrie 2023, petrolierul Central Park, sub pavilion liberian, care fusese capturat de pirați, a fost eliberat de forțele americane. Pe 14 decembrie 2023, vrachierul „Ruen” a fost capturat de pirați și se află încă în largul coastei Somaliei. Un alt caz confirmat de piraterie a avut loc pe 4 ianuarie 2024 asupra vrachierului Lila Norfolk, sub pavilion liberian. Nava a fost eliberată de marina indiană.

La 27 ianuarie 2024, a avut loc o tentativă de piraterie asupra vrachierului Waimea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Aproximativ 450 de persoane manifestează în Capitală împotriva măsurilor restrictive care intră în vigoare de luni, dar și împotriva vaccinării

Redacția

Nemulțumiri în Guvern pe tema împărțirii banilor. Care sunt solicitările ministrului Dezvoltarii

Redacția

Ce spune premierul Ciucă despre remanieri: „Actul de curaj este să faci, după care să anunți”

Redacția
Încarcă...