NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Obiectele înghiţite accidental de copii pun mari probleme de personal la Spitalul „Sfânta Maria“

 

Aici este singurul loc din Moldova în care se poate face extragerea acestor corpi străini înghiţiţi accidental. Din acest motiv, şi pentru că o gardă trebuie mereu asigurată, spitalul a ajuns să „împrumute“ medici de la alte spitale.

  

 

Lipsa medicilor de specialitate se resimte la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, unde, pentru a asigura liniile de gardă, conducerea unităţii medicale a încheiat contracte cu medici din alte spitale. Un exemplu este în Compartimentul ORL din Secţia clinică chirurgie pediatrică I, unde pe lângă medicii existenţi mai există contracte încheiate cu alţi patru medici.

„Suntem singurul centru din Moldova care îndepărtează corpi străini înghiţiţi accidental de către copii, ceea ce înseamnă că trebuie să avem mereu garda asigurată. De aceea se merge şi pe contracte de gărzi cu medici din afara spitalului, este vorba despre specialişti care lucrează la alte spitale şi care sunt plătiţi pentru asta, pentru că nu este suficient numărul de medici. O problemă este mai ales în gărzi, când se fac şi foarte multe consultaţii interclinice, ajung copiii cu o anumită problemă la spital şi trebuie să fie verificaţi şi de un medic orelist. Volumul de consultaţii este foarte mare“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale. Compartimentul ORL al spitalului are zece paturi şi printre afecţiunile tratate aici se numără otite, sinuzite, amigdalite, însă mai ales aici se fac procedurile necesare pentru extragerea corpilor străini traheo-esofagieni. 

 sursa www.ziaruldeiaisi.ro

Advertisements

Related posts

Medicamente ieftine, cu acelaşi efect ca cele scumpe promovate de farmacii. Care sunt şi cât costă

Redacția

CSS Unirea Pașcani – LPS Suceava 3-3 în prima etapă a Campionatului Național de Rugby pentru juniori

Larisa Lupoaea

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu în județul Iași a ajuns la 1034

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site