NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Oamenii străzii au făcut ravagii la Secția de Boli Infecțioase unde sunt cazați din cauza gerului

Cadrele medicale de la Secția de Boli Infecțioase ce aparține de Spitalul Municipal de Urgențe Pașcani sunt destul de revoltate pe oamenii străzii care sunt aduși la ele. De aproximativ o săptămână de zile autoritățile merg și strâng din diferite locuri persoane neajutorate și îi aduc la Secția de Boli Infecțioase.

Aici, deși li se oferă adăpost cald, sunt îngrijiți, au mâncare caldă, tratați ca orice om, indivizii îi răsplătesc cu înjurături, amenințări și chiar agresiuni. „Este ceva de neînchipuit. Ung pereții cu fecale, sânge, dau foc în interiorul secției, aruncă cu bocancul în cadrele medicale, se bat și tot așa mai departe. Nu mai rezistăm. Sunt pacienți care efectiv au plecat acasă pentru că nu mai rezistau. Am surprins noaptea trecută un boschetar complet gol care se afla în altă secție de interne și se masturba uitându-se la o pacientă minoră. Lucrurile sunt mai grave decât par. Așa ceva nu se mai poate. Nu mai primim pe nimeni. Am închis ușa de la intrare cu cheia și nu-i mai lăsam să intre. Astfel de persoane trebuiesc duse în altă parte nu într-un spital unde se află pacienți cu probleme și pentru care sunt asigurați pentru niște servicii medicale. Pleacă dimineața de aici, merg și beau pe la baruri sau își cumpără spirt medicinal, apoi vin și fac scandal. Trebuie să municim o zi întreagă după ei ca să dezinfectăm. Pur și simplu își bat joc. Noi îi tratăm ca pe niște oameni nu altfel”, a declarat destul de indignată dr. Ifrim Cătălina. „Noaptea trecută am mers la ei să văd ce fac pentru că era prea multă liniște. Când am deschis ușa era un fum îngrozitor. Nu știam cu ce să sting repede cartoanele și mizeriile la care le-au adus și au dat foc. În spital avem căldură, nu înțeleg ce le-a trebuit să mai dea foc. Mai mult, unul dintre ei a aruncat după mine cu un bocanc. Noi îi tratăm, spălăm, îngrijim și în schimb primim astfel de tratament din partea lor”, a declarat o asistentă medicală. „Venea un fum înnecăcios, mirosea a ars. Nu știam ce se întâmplă. Când am deschis ușa boschetarii dăduseră foc în mijlocul secției. Sunt bătrân. Ce pot să fac? Am zis că mor din cauza fumului”, s-a plâns și un pacient.

Cadrele medicale spun că nu toți dintre oamenii străzii au probleme sociale. Unii dintre ei au și pensii mai ales că s-au găsit cupoane asupra lor. „Trebuie să se facă anchete sociale serioase. Nu toți sunt amărâți și fără locuințe așa cum se crede”, au mai spus medicii. 

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

500 de taximetrişti vor ocupa mâine centrul Iașului. Protest din cauza Uber

Redacția

Eurostat: Gospodăriile din România sunt cele mai aglomerate din UE

Redacția

Masă festivă de Crăciun pentru pacienți

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site