Cea mai bogată sursă de grăsimi monosaturate o găsim în uleiul de măsline presat la rece. El este un fel de suc natural care păstrează aroma, gustul şi principiile active ale măslinelor. Beneficiile acestui ulei au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, Hipocrate, Galen sau Diocles vorbind în scrierile lor despre ele. Însă uleiul de măsline nu este numai un aliment important, un medicament sau un ajutor pentru alte treburi gospodăreşti, ci şi un ingredient important pentru înfrumuseţarea corpului.
Să vedem cum putem folosi acest minunat ulei în cosmetica de acasă urmând ca într-un număr viitor să reluăm acest subiect prezentând şi alte întrebuinţări surprinzătoare ale uleiului de măsline.
Hidratant în profunzime al pielii
În locul cremelor speciale pe care bărbaţii le folosesc după ras se poate folosi uleiul de măsline. Dacă se adaugă şi o picătură de ulei esenţial de lavandă efectul acestuia va fi mărit iar acest lucru se întâmplă deoarece uleiul de măsline are capacitatea de a hidrata intens pielea. Uleiul de masline se poate folosi astfel în combinaţie cu cremele cosmetice, dar şi simplu, în starea lui naturală. Aplicat pe pielea umedă hidratează şi hrăneşte foarte bine celulele pielii.
Întăritor pentru unghii
Principiile active ce sunt conţinute în uleiul de măsline vin să ne spună că dacă unghiile noastre se rup repede sau se exfoliază un tratament de o săptămână cu acest ulei le va reda sigur puterea. Se ţin unghiile fragile câteva minute într-un castronel cu ulei de măsline călduţ, apoi se masează uşor.
Regenerarea părului, o prioritate
Cum moda se schimbă de la un an la altul şi câteodată de la un sezon la altul, dacă schimbarea include şi culoarea părului atunci sigur se pote ivi o problemă: fire „arse“, deteriorate, de vopsele. Dacă mai adăugăm efectele timpului, intemperiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură atunci efectul asupra părului este profund. Ce se poate face în acest caz? Ajutorul de nădejde vine de la uleiul de măsline: o mască regenerantă pe care o preparăm din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, o lingură de zeamă de lămâie şi o linguriţă de ulei de ricin. Amestecate toate şi întinse pe păr, o dată pe săptămână (2-3 ore pentru activare), vor face minuni pentru podoaba capilară.
Citiți articolul integral pe ZiaruldeIasi.ro
Citește și: {loadposition articlescategoryload}