NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O profesoară din Iaşi a devenit consilier al ministrului Educaţiei

Ieşeanca Liliana Romaniuc este noul consilier al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ieşeanca se va ocupa de un nou departament înfiinţat, care va implementa proiectul „România educată”. Potrivit unui site de profil, edupedu.ro, Liliana Romaniuc a precizat că nu ştie să se fi luat încă o decizie în acest sens, însă cel mai probabil va fi implicată, având în vedere că a lucrat deja în cadrul acestui proiect.

Preşedintele Klaus Iohannis, cel care a iniţiat proiectul “România educată”, a avut o întâlnire în cursul zilei de ieri cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinând ulterior o conferinţă de presă în cadrul căreia preşedintele a vorbit despre rezultatele acestei discuţii. Astfel, potrivit declaraţiei preşedintelui, discuţiile au urmărit două puncte, primul legat de deschiderea şcolilor în semestrul al II-lea, situaţia actuală a şcolilor şi situaţia infectării cu Covid 19. Cel de-al doilea punct discutat a vizat proiectul „România educată” şi modul în care acesta va schimba faţa învăţământului românesc.

„A doua temă mare discutată este modul în care putem să finanţăm şcoala românească din Planul naţional de redresare şi rezilienţă. Sunt acei bani europeni, peste 30 de miliarde de euro, care vor fi la dispoziţia României în următorii ani pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie, pentru a face sistemele publice, economia României, mai performante, mai reziliente. În acest sens, noi am căutat, împreună cu ministerul, cele mai bune zone în care pot fi solicitaţi bani pentru a face şcoala românească mai bună”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă care a avut loc ieri.

Astfel, proiectul „România educată”, de implementarea căruia s-ar putea ocupa ieşeanca Liliana Romaniuc, ar avea în vedere, conform declaraţiei preşedintelui, digitalizarea cât mai completă a educaţiei româneşti, realizarea pentru cadrele didactice a unui mediu care să îi stimuleze să ofere o educaţie cât mai bună elevilor, dar şi stimularea elevilor să se pregătească cât mai temeinic pentru o viitoare meserie. Totodată, prin acest proiect, se doreşte atragerea de fonduri şi pentru modernizarea şcolilor, şi pentru realizarea de noi investiţii, atât în infrastructură, cât şi în echipamente pentru şcolile din România.

Advertisements
Advertisements
  

Liliana Romaniuc este profesor de matematică şi preşedinte al Asociaţiei Române de Literaţie. Aceasta a fost numită în luna mai a anului trecut în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al vicepremierului Raluca Turcan. Liliana Romaniuc este trainer, facilitator de învăţare, doctor în ştiinţele educaţiei – management şi leadership educaţional, dar şi profesor asociat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Concurs Județean de Dans la Clubul Copiilor

Răzvan Grecu

Rezultatele obținute de participanții la concursul de matematică „Nicu T. Șerban”

Oana Cordoneanu

Rezultate deosebite obținute de elevii Colegiului C.F. „Unirea” la Concursul de Istorie „A.D. Xenopol”

Redacția
Încarcă...