NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O nouă năpastă peste județul Iași. După ploi torenţiale şi grindină cât pumnul, vine seceta

În şapte comune, oamenii nu mai au apă suficientă nici pentru a adăpa animalele. Prefectul Marian Grigoraş a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

După ploi şi grindină, judeţul este lovit acum de secetă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit ieri la solicitarea prefectului Marian Grigoraş, pentru a discuta măsurile necesare pentru combaterea secetei. Judeţul este deja afectat de un deficit de umiditate în sol, fiind de aşteptat că lipsa precipitaţiilor în perioada imediat următoare va duce la instalarea unei secete pedologice puternice.

Un număr de şapte primării ale comunelor de pe malul Prutului au solicitat ajutor, în condiţiile în care apa nu mai este suficientă pentru animale. „Am discutat cu specialiştii din cadrul CJSU şi am luat toate măsurile care pot fi dispuse. Din păcate, debitul de pe râul Jijia este prea mic pentru a alimenta şi cursul vechi al râului. Ce putem face este să pornim cele două staţii de pompare de pe Prut, pentru a aduce apă în comunele Prisăcani, Costuleni, Răducăneni, Golăieşti, Grozeşti şi Gorban. În funcţie de cum va evolua situaţia, vom căuta şi alte soluţii“, a declarat prefectul.

Primăriile din judeţ urmează să primească săptămâna viitoare o informare din partea Direcţiei pentru Agricultură cu privire la măsurile necesare pentru reducerea efectelor secetei. „Există şi o informare meteorologică de caniculă pentru următoarele câteva zile, cu temperaturi de până la 37°C, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Am dispus să fie luate toate măsurile necesare pentru a depăşi această perioadă fără probleme deosebite“, a spus prefectul Grigoraş. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Regulament pentru animalele de companie ce sunt plimbate pe străzile municipiului

Răzvan Grecu

Nevoiţi să corecteze o hotărâre adoptată ilegal

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani: Anunț de interes public privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site