NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Asasinat ca-n Mafie la Iaşi. Şapte criminali trimişi în judecată dintr-un singur foc de Parchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au finalizat ancheta privind crima abominabilă comisă la mijlocul lunii iulie în localitatea Sineşti.

Magistraţii au dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, toate acuzate de omor calificat: Aurel Lupaşcu (66 de ani), Sandu Lupaşcu (31 de ani), Aurel Lupaşcu (35 de ani), Doru Alexandru (43 de ani), Vasile Tofan (27 de ani), Ionuţ Lupaşcu (19 de ani) şi Daniel Vameşu (22 de ani). Împreună, aceştia l-au torturat pe Neculai Cătălin Manole, un tânăr de 20 de ani cu care se aflau în relaţii conflictuale.

 

Victima şi agresorii, certaţi din Italia

Ancheta procurorilor ieşeni a început după ce, în dimineaţa zilei de 17 iulie, Cătălin Manole a fost găsit cu tăieturi la nivelul picioarelor, toracelui, feţei şi capului, starea sa făcând imposibilă misiunea de salvare a medicilor.

Din cercetările efectuate de procurori şi poliţişti a rezultat că între Cătălin Manole şi Sandu Lupaşcu (31 ani) exista o stare conflictuală din cauza unor incidente ce avuseseră loc, în trecut, în Italia. “În urmă cu circa un an, inculpatul Lupaşcu Sandu l-a agresat fizic pe Manole Cătălin Neculai. Ulterior, respectiv la începutul lunii iulie 2015, cel de al doilea l-a agresat pe primul, tăindu-l cu un cuţit la nivelul feţei. Sub imperiul acestui ultim conflict, atât fraţii Manole cât şi inculpatul Lupaşcu Sandu au revenit în ţară”, au precizat procurorii.

În seara de dinainte de crimă, la magazinul pe care îl deţine în comuna Sineşti, Aurel Lupaşcu s-a întâlnit cu alţi patru inculpaţi şi, “animaţi de gândul de răzbunare”, au decis să meargă la locuinţa victimei. Înainte de a ajunge acolo, bărbaţilor li s-au alăturat şi ceilalţi inculpaţi, toţi fiind înarmaţi cu pari, furci, bărdiţe şi cuţite. “Pe de altă parte, victima şi cei doi fraţi i-au povestit unchiului lor că aflaseră din zvon public că membrii familiei Lupaşcu îi «caută să le dea foc la casă, să-i omoare», urmare a conflictului consumat în Italia”, au mai arătat anchetatorii.

Continuarea pe www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Copilă de 7 ani din Hârtoape, decedată în condiţii suspecte

Marius Parteni

Tentativă de sinucidere în toaleta Spitalului Municipal

Marius Parteni

Angajat al unui chioșc din piața deal, agresat fizic de doi tineri

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site