NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O elevă de la „Sadoveanu” a participat la proiectul european „Tineret în acțiune”

Eleva Aelenei Bianca, reprezentanta Consiliului Elevilor de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”  Pascani, a participat la un proiect european,Tineret in Actiune de tip training, organizat de către asociația „Youth Dinamics” din Cipru.

  

Proiectul a avut loc în perioada 13-20 aprilie 2013 în Nicosia, Cipru și a vizat tema angajabilității în rândul tinerilor din Europa. Țările partenere ale acestui proiect au fost Cipru, România, Grecia, Letonia, Polonia, Portugalia, Estonia, Italia și Spania, în total participanți fiind 18 tineri participanți.

Scopul proiectului a fost înștiințarea tinerilor de oportunitățile existente de care pot profita nu doar pentru a avea un loc de muncă, ci și pentru a face o carieră susținută de UE. În cadrul proiectului tinerii au participat la diferite training-uri susținute de oameni de afaceri, persoane care lucrează pentru Uniunea Europeană, etc care au prezentat oportunități atât pentru studenți cât și pentru cei care au terminat facultatea și nu au locuri de muncă, astfel încât pentru studenți au fost prezentate programe precum Erasmus și Tineret în Acțiune, iar pentru absolvenți au fost prezentate programe înființate de către UE prin care ei pot lucra pentru UE la Bruxelles sau în oricare altă țară membră a uniunii.

Pe lângă aceste programe prezentate, tinerii au fost învătați cum să-și întocmească corect CV-ul, cum să se comporte la un interviu, au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile și să acumuleze mai multe cunoștințe în domeniul antreprenoriatului  astfel încât să poată avea mai multe șanse de angajabilitate pe viitor. Activitățile au presupus și simularea anumitor situații cu care tinerii fără serviciu se pot confrunta și au fost instruiți în acest sens cu metode de combatere a acestor situații critice. Pe lângă toate training-urile la care tinerii au participat, au fost organizate și seri interculturale în cadrul cărora au fost prezentate țările participante, din punct de vedere istoric, geografic, politic și chiar și culinar, degustându-se produse tradiționale. De asemeni tinerii au avut ocazia să viziteze atât capitala, cât și un alt oraș din Cipru, bucurându-se de tot ceea ce oferă climatul mediteranean. Bianca va face diseminarea proiectului in cadrul Consiliului Elevilor din colegiu, dar si la nivel judetean, pentru a explica si altor elevi cum pot accesa asemenea proiecte si pentru a impartasi  din experienta acumulata.Astfel, scoala va obtine mai multa deschidere, eleviii vor descoperi noi orizonturi de cunoastere si formare europeana.

Advertisements
Advertisements

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Astazi, absolventii claselor a XII-a si a XIII-a sustin proba de limba si litaratura romana la examenul de BAC

Redacția

Şefa ISJ: Avem proiecte de 4 milioane de euro pentru programe educaţionale în şcolile ieşene

Redacția

S-a înfiinţat „Asociaţia Pă­rinţi pentru Ora de Religie“. În Iași are deja 300 membri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site