NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O decizie politică a PSD din 2007, motiv de zâzanie între Zanet și Zuzan

Dispute aprinse vinerea trecută în plenul Consiliului de Administrație al societății Prest Serv Apă, între secretarul Mircea Zuzan și administratorul public Gică Zanet. Mărul discordiei l-au reprezentat facturile emisie de fosta societate DAC Pașcani către Primăria municipiului, în care au fost trecute pierderile de apă nefacturate populației. Hotărârea în acest sens a fost aprobată de grupul de consilieri PSD în anul 2007, cu câteva luni înainte de alegerile din anul 2008.

 

 Subiectul acestor facturi a fost adus în discuție de primarul municipiului Pașcani, în conferința de pesă ce a avut loc după ședința de Consiliul Local din data de 11 octombrie 2012.

  

 Atunci Dumitru Pantazi a declarat că aceste facturi, ce se ridică la peste 11 miliarde de lei vechi, nu ar fi înregistrate în evidențele contabile ale Primăriei. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație s-a aflat și acest punct. Între Zuzan și Zanet, ambii membri ai Consiliului de Administrație, a avut loc un schimb de replici, care pentru mulți a fost surprinzător. Secretarul Primăriei i-a reproșat lui Zanet că a întârziat 30 de minute la ședință, ceea ce nu ar fi un lucru normal, iar reluarea discuțiilor ar fi o măsură inutilă. Zanet i-a răspuns că el este reprezentatul ordonatorului principal de credite în această structură, și că trebuie să știe ce se discută.

 

Disputa dintre cei doi a atins cote maxime atunci când a fost adus în discuție subiectul facturilor ce cuprind pierderile nefacturate populației. Gică Zanet i-a reproșat secretarului Zuzan faptul că nu a formulat nici un răspuns la facturile emise de fostul DAC, actuala Prest Serv Apă, către Primărie. Zuzan a răspuns că nicodată nu a fost apreciat la adevărata sa valoare și că este angajatul Primăriei doar pe funcția de secretar, nu și de contabil.         

 

Contactat telefonic Gică Zanet a admis faptul că au fost asemenea discuții și că se încearcă găsirea unor soluții pentru ieșirea din impas. El ne-a mai spus că pierderile ar fi trebuit facturate și la ora actuală, atâta timp cât hotărârea de Consiliul Local nu a fost abrogată. O poziție asemănătoare a avut-o și secretarul Zuzan, cel care a anunțat o serie de demersuri administrative care au ca scop elucidarea modului în care fosta Direcție Apă Canal a înțeles să interpreteze hotărârea Consoliului Local din 2007. Atunci PSD a votat ca populația să nu mai plătească pierderi în facturile emise de operatorul de apă. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mandatul de consilier local va fi retras doar de către instanţă? Proiect de lege

Redacția

Lista cu străzile ce vor fi modernizate anul acesta la Târgu Frumos și sursele de finanțare ale acestor obiective

Marius Parteni

O Asociație de Proprietari din Pașcani a contactat o firmă ce comercializează apometre cu transmisie radio! Vezi ce ofertă a primit!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site