NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Numărul virozelor respiratorii creşte de la o zi la alta

Cum primăvara este anotimpul virozelor respiratorii, nici anul acesta nu se dezminte şi aduce cu sine noi cazuri, în diferite forme.

 

În ultima perioadă, la Spitalul Municipal din Paşcani s-a înregistrat un număr ridicat de prezentări de pacienţi care au fost diagnosticaţi cu viroză respiratorie simplă sau complicată. Din păcate, a crescut numărul cazurilor de copii care se prezintă în unităţile de primire având aceste simptome, ceea ce îi determină pe medici să facă atenţionări

  

cu privire la măsurile de prevenţie pe care le putem lua în acest caz.

În acelaşi  timp, medicii spun că înmulţirea numărului de viroze nu ar trebui să ne alarmeze dat fiind ca temperaturile scăzute din această perioadă ne ţin în case, spaţiile închise favorizând răspândirea viruşilor.

În Compartimentul de Primiri Urgențe, în ultima perioadă ne-am confruntat cu un număr mare de pacienți cu viroze respiratorii. Cele necomplicate se tratează în rețeaua de medicină primară, iar la noi ajung pacienții în urgențe, care prezintă viroze respiratorii cu complicații, pacienți cu febră, cu pneumopatii, cu tulburări gastrointestinale. Este o perioadă când încep să apară virozele respiratorii, motiv pentru care sunt făcute anumite recomandări atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților și vârstnicilor”, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De ce apare durerea la călcâi?

Redacția

(VIDEO) Un bărbat și nepotul său, blocați într-un canal! Au fost transportați în stare gravă la spital

Redacția

Doi bolnavi în stare gravă au primit primele doze de plasmă de la cei vindecaţi la Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site