RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Numărul celor care au murit după ce au băut spirt contrafăcut, în Iași, ar putea fi mai mare

Se extinde ancheta în dosarul spirtului contrafăcut de la Iaşi. Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, cred anchetatorii, care au decis deshumarea unor cadavre. Apar şi alte detalii noi, concentraţia de alcool din sticle era de 300 de ori mai mare decât doza letală.

Diana Bulgariu, Director IML Iași: Datele de laborator au confirmat prezenţa alcoolului metilic în doze letale.

Alcoolul metilic s-a vândut ca spirt în mai multe magazine săteşti din Iaşi. Deşi ambele substanţe sunt pentru uz extern, mulţi localnici au folosit spirtul pe post de tărie. Au înghiţit fără să ştie otravă.

Diana Bulgariu, director IML Iași: Doza letală în cazul alcoolului metilic este între 30 și 60 de ml.

  

În ultimele zile, autorităţile au descoperit 10 victime ale alcoolului toxic. Dar apar alte şi alte cazuri de la o zi la alta

Anchetatorii au cerut și realizarea mai multor dezhumări. Două se fac chiar aici, la cimitirul din comuna Plugari. Au fost luate probe de către medicii legiști pentru a vedea dacă și aceste două decese de aici au fost provocate tot de intoxicație cu alcool metilic.

Este vorba despre doi bărbaţi de 64 de ani.

Unul dintre bărbaţi ar fi fost găsit răpus de alcoolul metilic de nepota sa: “Era în stradă acolo, la colţ. Nu ştiu dacă mirosea a alcool, că nu m-am apropiat de el. A fost domnu’ doctor, poliţia“.

Afacerea letală a fost pusă la cale de doi oameni de afaceri arabi.

Mihaela Apostol, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: Într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești, din județul Ilfov, aceștia au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari.

Spirtul contrafăcut a fost vândut unui angrosist din Iaşi, iar de acolo sute de sticle au ajuns pe rafturile magazinelor din judeţ. Anchetatorii încearcă să afle dacă alcoolul sanitar toxic a fost vândut şi în alte zone. Cei doi oameni de afaceri sunt reţinuţi.

OBSERVATOR

Related posts

Două autoturisme implicate într-un accident rutier la Gîștești

Ema Roman

COȘMAR la Maternitate! Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie

Redacția

Fostul primar din Hârlău a scăpat de control judiciar

Redacția
Încarcă...