NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Numar record de copii inscrisi la clasa pregatitoare, in judetul Iasi

Dupa prima saptamana de la demararea oficiala a inscrierilor la clasa pregatitoare in judetul Iasi, un numar de 2.763 copii, dintre care 394 copii care implinesc varsta de sase ani dupa 1 septembrie 2013, au fost inscrisi oficial.

Acest lucru reprezinta peste 42 la suta din micutii recenzati. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a estimat, pentru anul scolar 2013 -2014, un numar de 462 clase dintre care 108 in urban si 354 in rural la 7.774 copii estimati, din care 2.592 in urban si 5.182 in rural. In acelasi timp, pana pe 22 aprilie 2013, are loc prima etapa a inscrierilor la clasa pregatitoare. De asemenea, afisarea listei copiilor înscrisi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecarei unitati de învatamânt, pe site-urile scolilor, acolo unde acestea exista, si a ISJ. Cea de-a doua etapa se desfasoara în perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi într-o unitate de invatamant, dupa prima etapa. Lista finala va fi publica în data de 24 mai. Dincolo de toate acestea, cel mai important proces tine de evaluarea psihosomatica a copiilor. Aceasta este programata, tot de astazi si pana pe 19 aprilie, de luni pâna vineri, în intervalul orar 10.00-18.00, la fiecare centru de evaluare. Evaluarea dureaza aproximativ 30 – 40 de minute pentru fiecare copil, la evaluare putând asista, la cerere, si parintele. Probele psihopedagogice sunt aplicate de catre specialistii nostri respectiv de profesori consilieri scolari si de cei logopezi, si cuprind solicitari legate de cunostinte si abilitati esentiale, pe care de regula orice copil le acumuleaza pana la vârsta de 6-7 ani.

sursa www.bzi.ro

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Zi festivă pentru elevii și cadrele didactice de la Școala din Cozmești

Teona Gherasim

Astazi incep inscrierile pentru Bacalaureat

Redacția

Ludovic Orban, mesaj pentru elevi: Este o variantă ca examenele să se dea online. Nu am luat în calcul amânarea anului școlar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site