RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nu mai puţin de 11 angajaţi ai Serviciului Județean de Ambulanță Galați, infectați cu COVID-19

Nu mai puţin de 11 angajaţi ai Serviciului Județean de Ambulanță Galați s-au infectat cu coronavirus. Este vorba despre salariații care au lucrat în aceeași tură cu asistenţa medicală care s-a îmbolnăvit de COVID-19 în urmă cu două săptămâni.

Surse din cadrul instituției gălățene spun că 11 persoane au primit rezultat pozitiv la testele de laborator pentru depistarea COVID 19. Activitatea Serviciului de Ambulanță Județean este afectată, dar nu blocată.

Totuși, Guvernului i-a fost solicitată o aprobare privind realizarea de angajări temporare.

În ceea ce privește situația de la căminul de bătrâni din orașul Galați în care au decedat două persoane din cauza COVID-19, autoritățile anunță că i-au testat pe vârstnicii cu simptome și au aflat că 16 persoane sunt infectate. Acestea au fost transferate la spitale din Galați, iar căminul de bătrâni rămâne în carantină.

  

„Centrul respectiv a intrat în carantină, este echipaj de jandarmi la poartă, nu intră nimeni, nu iese nimeni. Se iese doar cu acordul Direcției de Sănătate Publică”, a declarat prefectul județului Galați, Gabriel Avrămescu.

Surse medicale susțin că virusul a fost adus în cămin chiar de managerul instituției. Se pare că persoană, care în prezent se află în stare gravă la un spital din Galați, a fost plecată în Turcia în lună martie.

BZI

Related posts

Care este „speranța de viață” a soldaților ruși între mobilizare și moartea pe front

Redacția

Miniştrii de Externe din G7 au ţinut un minut de reculegere pentru a-l omagia pe Alexi Navalnîi

Redacția

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, conduce în intenţiile de vot, potrivit celui mai recent sondaj

Redacția
Încarcă...