RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nu este cunoscut cum se va deconta transportul elevilor navetiști din Pașcani!

Normele metodologice care fac referire la modul de decontare a navetei elevilor, nu lămuresc situația în cazul elevilor navetiști din Pașcani. Administrația locală speră ca ministerul să se pronunțe pe acest subiect, după ce vor fi transmise listele cu elevi.

Dacă răspunsul va fi unul nefavoravil, se va apela la bugetul local.

“Ne-am uitat pe normele metodologice și se pare că nu se vor aplica la Pașcani. Acea decontare a navetei elevilor se face între localități. Va trebui Consiliul Local să găsească o posibilitate de a subvenționa operatorul de transport pentru a acorda și această facilitate în interiorul orașului. Acea Ordonanță de Urgență se referă doar la transportul elevilor între localități, între localitatea de domiciliu și localitatea în care învață. Când va începe școală elevii vor face cereri la școală pentru a fi decontat transportul și atunci cei de la Ministerul Educației va spune dacă va deconta sau nu transportul și în interiorul localității”, a susținut Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Primăriei Pașcani.

Elevii din Pașcani care vin la școală cu mijloacele de transport în comun, aparținând societății CLP Ecoserv SRL, vor face solicitări scrise către școlile unde învață. Cererile lor vor fi soluționate după ce reprezentanții Ministerului Educației le va analiza.

  

Conform ordonanței adoptate cu privire la modul de decontare a cheltuielilor, elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, în limita a 50 km. 

De asemenea, elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă, li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru, din bugetul Ministerului Educației, prin intermediul școlilor.

Elevii vor putea solicita acordarea sumei în avans, cu decontare în luna următoare. 
 

Decontarea va fi asigurată la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/lună pentru distanța de 3 km. Va putea fi decontată lunar numai suma aferentă avansului primit în luna precedentă.
 

Pentru distanțele ce vor depăși 3 km, până la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /lună se va suplimenta cu 3 lei pentru fiecare kilometru/lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare.
 

În situația în care sunt elevi care se deplasează de la domiciliu către unitatea de învățământ la distanțe mai mari de 50 km și nu locuiesc la internat sau gazdă li se va deconta suma aferentă distanței de 50 km, la care se va adăuga 1 leu/km/lună, pentru distanțele ce depășesc 50 de km.

Operatorii de transport rutier vor avea obligația de a emite documente lunare de transport cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună.

Related posts

Vremea 20 decembrie 2021. Va ninge ca-n povești la munte. Temperaturi între -8° și 10° Celsius

Redacția

Stațiile GPL din Pașcani funcționează legal conform rezultatelor unui control comandat de primarul Marius Pintilie

Răzvan Grecu

Săptămâna viitoare s-ar putea hotărî scumpirea apei

Răzvan Grecu
Încarcă...