NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ARSACIS nu vrea să respecte hotărârea judecătoresacă pentru plata redevenței de la emiterea ei, ci de la 1 ianuarie 2021!

Pașcaniul va fi văduvit de 350.000 de lei după ce ARSACIS și-a exprimat dezacordul de a plăti redevența datorată pentru rețelele de apă și canalizare în cuantum de 1,9 milioane de lei de la data emiterii hotărârii judecătorești definitive.

Explicațiile au fost date într-o conferință de presă de primarul Marius Pintilie, după ce în prealabil acesta a avut o întâlnire cu un reprezentant al ARSACIS. Asociația a transmis că va pune în aplicare hotărârea judecătorească de la 1 ianuarie 2021, însă primarul Pintilie a declarat că nu poate fi de acord cu așa ceva deoarece Pașcaniul ar pierde în total 350.000 de lei în acest an.

Advertisements

„M-am întâlnit cu un reprezentant de la ARSACIS, pe lângă faptul că în săptămânile trecute am avut o corespondență cu aceștia. I-am explicat acestuia punctul nostru de vedere și cum intenționăm să apărăm interesele comunității noastre. Mă bucur că reprezentantul ARSACIS a înțeles exact ce ne dorim. Suntem de acord pe tot subiectul cu plata viitoare a redevenței, rămâne de discutat de când intră la plata redevența în cuantum de 1,9 milioane de lei: de la 1 ianuarie 2021 sau din momentul în care hotărârea a rămas definitivă, hotărârea judecătorească. Punctul nostru de vedere este că din momentul emiterii hotărârii judecătorești, pentru că nimeni nu poate șterge cu buretele lunile acelea. Este în interesul comunității noastre să ne încasăm banii din momentul deciziei, dar probabil vom rămâne divergenți pe acest subiect. Eu sper să înțeleagă că așa este normal. Nu pot eu sau un funționar public de la Primărie să decidem că cei 70.000 de lei pe lună, timp de 5 luni, nu-i mai încasăm. Acești bani sunt importanți pentru că noi ne plătim ratele cu ei”, a explicat Marius Pintilie.

Reamintim că pe 31 iulie, anul acesta, Curtea de Apel Iași a hotărât definitv ca redevența datorată de ApaVital și ARSACIS Pașcaniului să fie plătită la cuantumul prevăzut de lege, și anume 1,9 milioane de lei. Conform legislației hotărârea judecătorească este obligatorie de la data pronunțării acesteia.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul a dat banii, Primăria face analize! Lucrări de refacere a zonelor afectate de calamități în stadiu de procedură

Marius Parteni

Senator Vasile Toma: Obiectivul de investiţii „Autostrada Târgu Mureş – laşi – Ungheni” – stadiu documentaţii şi amendamente pentru alocări bugetare

Redacția

Comunele din România mai au nevoie de bani pentru a funcţiona până la finalul anului

Redacția
Încarcă...