RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noul termen pe care coaliția PNL-PSD-UDMR îl fixează în programul de guvernare pentru desființatea SIIJ / Cu ce va fi înlocuită Secția specială

​Noua Coaliție de guvernare își fixează termen 31 martie anul viitor pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Potrivit draftului programului de guvernare scris de PNL-PSD-UDM, în locul său SIIJ se va înființa o instituție sau structură, fără a se preciza însă unde va funcționa aceasta.

„Până la data de 31 martie 2022 vom adopta un act normativ care să prevadă încetarea activității SIIJ și înființarea unei instituții/ structuri care să ofere garanții de independență a magistraților și să asigure în același timp mecanisme eficiente pentru o reală și efectivă răspundere a judecătorilor și procurorilor, în condiții de imparțialitate și de legalitate a procedurilor, în acord cu Decizia CJUE din 18 mai 2021, cu avizul Comisiei de la Veneția din iulie 2021 și al Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în draftul programului.

Desființarea SIIj a fost un motiv de dispută în fosta Coaliție, UDMR insistând la vremea respectivă că atribuțiile acesteia trebuie preluate de secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General.

Tentativele de desființare a SIIJ

  

În 27 decembrie 2019, Guvernul Orban a adoptat un Memorandum prin care se propunea desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Redacția

Moşteanu: „Suntem în opoziţie, nu alături de AUR“. Voiculescu critică negocierile PNL-PSD: „Ce îngrozitoare ruşine“

Redacția

Argentina este noua campioană mondială la fotbal după ce a învins Franța la penaltiuri. A fost 3-3 după 120 de minute

Redacția
Încarcă...