RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Nominalizarea noului premier se lasă așteptată

Negocierile pentru formarea unui nou executiv au intrat în linie dreaptă. PNL, PSD şi UDMR pun la punct ultimele detalii ale programului comun de guvernare. Taberele nu au reușit să stabilească o propunere de premier.

Varianta rocadei la șefia cabinetului, la o perioadă de câte un an şi jumătate, a fost acceptată de PNL doar dacă ar avea întâietate la prima nominalizare.

La rândul său, PSD ar accepta sistemul dacă premier nu ar fi Florin Cîţu.

Surse politice spun că noua coaliție ar putea cere votul de învestitură săptămâna viitoare.

  

În cadrul tratativelor, social-democrații au cerut o majorare a pensiilor de 11 procente. În schimb, liberalii avansează o creștere de doar 7 la sută.

PNL și PSD au viziuni diferite și față de obligativitatea certificatului sanitar la locul de muncă.

Liberalul Nelu Tătaru vrea ca persoanele care refuză vaccinarea să își plătească singure testele. Fostul ministru al Sănătății invocă faptul că serurile antiCovid sunt gratuite.

În schimb, social-democratul Radu Oprea consideră că certificatul sanitar nu trebuie să devină un instrument de discriminare în rândul populației. Potrivit lui, trebuie acordat un răgaz de două luni de la intrarea în vigoare a legii, timp în care testările să fie plătite de stat.

Deputații ar putea relua, săptămâna viitoare, dezbaterea proiectului, care este blocat în Comisia de sănătate.

PNL și PSD și-au împărțit, luni, conducerile radioului și televiziunii publice. Fost director al Operei, Răzvan Dincă a preluat șefia SRR, la propunerea social-democraților. În schimb, la cârma TVR ajunge jurnalistul Dan Turturică, propus de liberali. Ambele instituţii publice de presă au avut conducere interimară aproape o jumătate de an.

europa fm

Related posts

Negocierile dintre USR și PLUS, au eșuat! La Pașcani cele două partide vor candida separat!

Răzvan Grecu

Cât am plătit pentru cazarea, transportul sau telefoanele mobile ale parlamentarilor în primele 6 luni ale anului. Suma e colosală

Redacția

Comunicat de presă: Programul „Rabla” 2013, la Iaşi. Etapa a treia s-a confruntat cu o serie de probleme

Redacția
Încarcă...