NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă / Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea

Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm, iar acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate în Roșia Montană au refuzat evacuarea.

„Se continuă refularea apei din lacul de acumulare piscicola cu 3 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă fiind pregatită să intervină in rezerva operativa, iar 2 motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită). Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 80 cm conform măsurătorilor efectuate in aceasta dimineață de reprezentanții SGA”, a anunțat luni ISU Alba.

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată, locuiesc un total de 268 persoane, dintre care 158 s-au autoevacuat, 105 au refuzat evacuarea și 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autorităţile publice (internatul școlar de la liceul din Abrud).

Forțe și mijloace angrenate la acest moment:

Advertisements
Advertisements
  

ISU Alba: 23 militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 2 microbuze, 1 autoturisme, 1 autospeciale de interventie;
ISU BH – 2 militari, 1 camion, 1 motopompă;

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rusia a blocat accesul la site-ul canalului francez Euronews, fără să precizeze motivul

Redacția

Orban, după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: „Îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru sancţionarea celor vinovaţi şi pentru anularea alegerilor”

Redacția

VIDEO Misiune de trei zile în spațiu pentru patru astronauți amatori / Din echipajul denumit  Inspiration4 face parte și un miliardar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site