NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Niciun pelerin, doar jandarmi. Imagini fără precedent de la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde în curte se intră doar cu buletinul

Pelerinajul de Sfânta Parascheva, de la Iași, care ar fi trebuit să înceapă astăzi a fost anulat. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a transmis Primăriei, miercuri seară, că renunță la toate evenimentele.

Anul acesta, ziua Sfintei Parascheva va fi marcată doar prin slujba ținută pe 14 octombrie.

În același timp, autoritățile locale au stabilit că accesul în curtea Catedralei se face doar cu buletinul.

Nici cei care au domiciliul în alte localități din județul Iași nu mai pot intra în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași.

  

Așadar, este permis accesul doar pentru cei care locuiesc în municipiul Iași.

La intrarea în curtea catedralei sunt jandarmi care verifica actele de identitate ale celor care doresc să intre. Totodată, în curte sunt preoți, jandarmi și voluntari, dar nu sunt oameni care să aștepte la rând și nici grupuri organizate care să fi ajuns aici, relatează corespondentul Digi24 la Iași.

Azi, la Iași este programată o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se vedea dacă accesul pe bază de buletin se va menține până în 5 octombrie.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la Sfânta Liturghie din data de 14 octombrie, anunță miercuri Mitropolia Moldovei și Bucovinei. 

digi24

Advertisements

Related posts

Programul muzeelor din Iași pentru ziua de 24 ianuarie

Oana Cordoneanu

Accident rutier grav în Iași. Două autoturisme s-au ciocnit, iar două persoane sunt rănite (Video)

Redacția

Ucis în casă de omul străzii pe care îl adusese să se încălzească. Cine a anunțat crima!

Redacția
Încarcă...