RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Negocierile PNL-PSD-UDMR, deblocate: Nicolae Ciucă, variantă de compromis

Nicolae Ciucă este propunerea oficială a Partidului Naţional Liberal pentru prima rundă a şefiei Executivului, urmând ca acesta să conducă şi negocierile cu celelalte două formaţiuni pentru formarea coaliţiei.

Deşi a ţinut morţiş până în ultimul moment să fie el propunerea PNL pentru conducerea Guvernului, Florin Cîţu a înaintat, joi, într-o şedinţă-fulger, numele lui Nicolae Ciucă, pentru a debloca negocierile cu partenerii de guvernare şi pentru a slăbi tensiunile din partid. Ciucă, desemnat în urmă cu doar câteva săptămâni pentru a conduce guvernul minoritar PNL-UDMR, dar care nu a strâns o majoritate parlamentară, a fost votat în unanimitate de liberali, în doar câteva minute. Înainte de întâlnirea conducerii restrânse a PNL, mai mulţi lideri ai partidului au subliniat că nu vor fi de acord ca PSD să aibă primul cuvânt în formarea Guvernului, precizând că premierul liberal este „singura condiţie pentru a continua discuţiile” cu social-democraţii.

Varianta propusă de liberali ar putea fi agreată şi de PSD, după cum au declarat surse politice pentru „Adevărul”, întrucât Marcel Ciolacu, propus recent de partid pentru funcţia de premier, nu ar dori în mod expres să preia guvernarea. Din postura de şef al Guvernului, Ciolacu ar trebui să deconteze electoral toate deciziile care se vor lua în perioada următoare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Autoritățile au pregătit planul B. Arafat: E o soluție, dacă starea de alertă este respinsă

Redacția

Ce declarații trăsnite au făcut românii care au ieșit din casă

Redacția

CM Snooker: Ronnie O’Sullivan s-a calificat în optimi – Primele rezultate de la Crucible

Redacția
Încarcă...