NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mușcăturile de țânțar, albine și căpușe, deosebit de periculoase! Ce trebuie să faci ca să nu ajungi la spital

Insectele ne pot strica vacanţa doar cu o înţepătură. Din fericire, în farmacii există tot mai multe produse cu ajutorul cărora putem ţine departe ţânţarii sau păianjenii. Au apărut brăţări care pot fi folosite şi pentru copii, dar şi plasturi care se pun pe haine. Dermatologii avertizează: orice iritaţie ar trebui văzută de un medic. 

 

”Tigrul de platan a creat multe probleme în zona urbană. Legat de omidă, pielea poate să reacţioneze fie la contactul direct cu această insectă sau cu fragmente aduse de vânt+2:01 erupţia este dureroasă, seamănă cu zona zooster formată din mii de băşicuţe.”, spune Mihaela Leventer

În farmacii, au apărut zeci de produse care pot fi folosite şi pentru cei mici.

Noutăţile ar fi această brăţărică şi aceşti plasturi, brăţărica poate fi aplicată şi bebeluşilor, la picior de preferat ca să nu intre în contact cu mucoasa bucală.

„Sunt cele pe bază de uleiuri esenţiale ce pot fi aplicate, însă de la zero luni, pe bază de citronella, de exemplu, nu irită pielea.”, a precizat Mihaela Ciobanu, dermato consultant. 

Există şi un top al celor mai periculoase insecte, pe primul mloc este păianjenul, apoi viespea şi albina, în cazul celor alergici.Pe lângă creme şi soluţii, în bagajul de vacanţă ar trebui să mai luăm câteva lucruri.

 sursa www.a1.ro

 

loading...
Advertisements

Related posts

Colinde la Spitalul Municipal Paşcani. Şase angajaţi au primit diplome de excelenţă

Ema Roman

Incă un pacient a murit de gripă la Institutul de Oncologie din Iaşi. Un alt ieşean se află în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase

Redacția

Bărbat agresat de un necunoscut pe o stradă din Boșteni

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site