NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipiul Pașcani fără apă pe timp de noapte în perioada 12 – 21 iunie! Ce facem, domnule primar?

Timp de nouă zile ApaVital va întrerupe programul de furnizare a apei potabile pe timp de noapte. Anunțul a fost făcut public de reprezentanții operatorului printr-un comunicat de presă.

Motivul invocat ține de debitul insuficient al apei, din fronturile de captare Moțca și Verșeni. Explicația din comunicatul de presă este următoarea:

„Din cauza debitului insuficient de apă înregistrat la frontul de captare Moțca și Verșeni, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă de vineri 12 iunie până duminică 21 iunie 2020,  în intervalul orar 22.00 – 5.00, către utilizatorii din municipiul Pașcani și suburbiile acestuia.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969″.

Chiar dacă în ultima perioadă de timp s-au înregistrat cantități importante de precupitații, problema invocată în zona puțurilor de captare pare să nu aibă rezolvare în acest moment. Acest aspect ridică mari semne de întrebare și întărește precizările făcute de reporterii noștri în urmă cu două zile, ca urmare a vizitei în teren.

Jumătate din puțurile de captare sunt funcționale, motivul real al situației nefiind cunoscut. Gheorghe Vlasie, comunicator ApaVital, spunea acum două zile că sistarea programului de furnizare a apei pe timp de zi a fost luat tocmai pentru a reface rezervele de apă

Dumitru Pantazi, primarul municipiului, nu a apărut public până astăzi să comenteze aceste întreruperi și problema din zona puțurilor de captare.

loading...
Advertisements

Related posts

Primele zile de scăldat au adus încasări la bugetul local

Oana Cordoneanu

Angajații Prest Serv Apă din Pașcani au avut azi liber

Răzvan Grecu

Ce probleme ridică pășcănenii care vin în audiență la Primărie

Teona Gherasim
Încarcă...