NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Moțca: Credit bancar pentru finalizarea unei investiții de 13 milioane lei demarată din 2007

Primăria Moțca se împrumută cu 1,9 milioane lei pentru a finaliza o investiție de mare interes local. Vorbim de proiectul Sistem Integrat de Gestiune a Apelor, elaborat de conducerea Primăriei din perioada 2004-2008, a cărui valoare este de 130 de miliarde de lei vechi. La acest proiect, a cărei finanțare a fost aprobată în anul 2007, Primăria Moțca are o parte de cofinanțare de 15% din valoare.

Miercuri, 8 august, la licitația organizată la sediul Primăriei au participat reprezentanții a două unități bancare din municipiu. Este vorba de Banca Carpatica și CEC Bank. Prima a fost declarată câștigătoarea licitației, în urma căreia Primăria Moțca va returna în timp de 20 de ani suma ce va fi împrumutată.

Tot pe data de 8 august executantul lucrării a predat către Primărie partea de lucrări realizată în satul Boureni. Este vorba despre rețeaua de apă potabilă din localitate.Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră. Din suma care reprezintă partea de cofinanțare a Primăriei la proiect sperăm să folosim cât mai puțini bani. Termenul final al execuției lucrării este luna iunie 2013, dar sunt șanse foarte mari ca ele să fie finalizate mai devreme de către constructor”, ne-a declarat Constantin Serioja Hobincă, primarul comunei Moțca.

  

Prin acest proiect se realizează în localitate rețea de canalizare, stație de epurare și sistem de alimentare cu apă în satele componente.   

Advertisements

Related posts

Femeie din Stolniceni Prăjescu, aniversată la împlinirea vârstei de 100 de ani (Foto)

Marius Parteni

Concert de Colinde în locul Festivalului de Datini, Tradiții și Obiceiuri la Tătăruși

Marius Parteni

Ruginoasa: Manifestări omagiale dedicate Unirii Principatelor Române

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site