RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mister și semne de întrebare cu privire la zborurile ”stranii” efectuate de aeronava Antonov înainte de prăbușire

Prăbușirea aeronavei Antonov la Kavala, sâmbătă seara, a generat o serie de întrebări care, pe lângă „încărcătura sensibilă”, vizează și regimul de proprietate al aeronavei ucrainene, scrie publicația elenă To Vima.

Un avion ucrainean s-a prăbușit în Grecia, lângă KavalaFoto: Giannis Papanikos / AP – The Associated Press / Profimedia

Compania care a operat avionul este ucraineană, cu denumirea Meridian și cu sediul la Kiev. Însă, după cum a descoperit SL Press, aeronava care s-a prăbușit lângă orașul Kavala, precum și celelalte două Antonov-uri pe care le operează nu îi aparțin. Le-a închiriat în baza unui contract pe termen lung de la compania DS-Air Cyprus, cu sediul în Cipru.

  

Informația poate fi verificată încrucișat cu datele Ch-Aviation (28/09/21), care raportează că Meridian operează în prezent trei An-12 (un BP/două BK) și intenționează să adauge o a patra aeronavă până la sfârșitul anului. „Toate sunt închiriate de la DS Air Cyprus, conform evidențelor Serviciului Aviației Civile Ucrainene. Compania aeriană a fost fondată în 2003 și este deținută în totalitate de Oleksandr Bogdanovych”, notează publicația.

Cele patru zboruri efectuate înainte de prăbușire

Un alt punct care ridică semne de întrebare îl reprezintă zborurile efectuate în ultimele 48 de ore de aeronava în cauză.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

69 de membri ai organizaţiei PNL Madrid anunţă că şi-au dat demisia din PNL şi se înscriu în Forţa Dreptei

Redacția

Adulții, nu doar copiii, vor beneficia în premieră de vaccinuri compensate, după ce acoperirea vaccinală a scăzut constant în România în ultimii 10 ani

Redacția

Nepszava: Ungurii încep să se sature de dansul păunului orbanist; nu pot fi întreţinute relaţii bune în acelaşi timp cu UE şi Rusia

Redacția
Încarcă...