NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Mișcarea Populară cere conducerii PSD să îl retragă pe Dumitru Pantazi de pe lista de candidați

Partidul Mișcarea Populară solicită conducerii PSD retragerea de pe lista de candidați de la alegerile locale din acest an a lui Dumitru Pantazi. Motivul pentru care social-democrații ar trebui să recurgă la acest gest sunt problemele pe care actualul primar le are cu justiția. 

 

Reprezentanții MP susțin că pentru faptele de prejudiciere a bugetului local, candidatul PSD nu are căderea morală să participe la alegerile locale. Ei cred că Pantazi va fi condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, ceea ce va duce la organizarea de alegeri anticipate, în cazul în care actualul primar ar mai câștiga un mandat la conducerea Primăriei.  Iată comunicatul trimis redacției:

  

 

“Cerem conducerii PSD Paşcani să fie RESPONSABILĂ şi DECENTĂ!

Ca urmare a desemnării de către PSD la funcţia de primar al Municipiului Paşcani a actualului primar, Dumitru Pantazi, cerem de îndată retragerea acestuia de pe lista de candidaţi a PSD pentru alegerile din 5 iunie 2016.

Având în vedere problemele acestuia cu justiţia, prin fapte care vizează chiar prejudicierea bugetului Primăriei Municipiului Paşcani, considerăm că acesta nu are căderea morală să participe la alegerile locale. Chiar dacă acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, având în vedere faptul că:

1. Acest dosar este anchetat de cei de la DNA, iar RATĂ CONDAMNĂRILOR ÎN ACESTE DOSARE ESTE DE PESTE 90%

2. În acest dosar sunt deja două condamnări

3. Acest dosar este pe masă judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adică există o SUSPICIUNE REZONABILĂ

CEREM conducerii PSD Paşcani, în cazul în care acesta nu va fi retras de pe listele de candidaţi, să ne spună :

– cine se face vinovat de un nou scrutin de alegeri, în cazul în care acesta va fi condamnat?

– cine va plăti aceste cheltuieli sau daune aduse bugetului Primăriei Paşcani?

– cine îşi asumă latura penală şi civilă, prin prejudicierea bugetului Primăriei Municipiului Paşcani?

Din punctul nostru de vedere considerăm că cel care trebuie să conducă destinele Municipiului Paşcani trebuie să îndeplinească minime condiţii de integritate cum ar fi să nu aibă datorii  la bugetul de stat şi la bugetul local, atât că persoană fizică dar şi că persoană juridică, şi să nu facă obiectul unei anchete de natură penală, atât că persoană fizică dar şi că persoană juridică”, se arată în comunicatul de presă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Craciunescu, nedorit nici de liderii județeni

Redacția

Rezultate pe municipiul Pașcani, după votul pentru PE: PSD – 26,46%, PNL – 25,39%, USR – PLUS – 15,68%, Pro România – 11,56%

Marius Parteni

Televiziunea favorită a primarului a șters clipul cu „N-am făcut, pentru că n-am făcut”! NewsPascani.com îți oferă posibilitatea să revezi momentul de care se rușinează Dumitru Pantazi! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site