NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul Sănătății: Finalul pandemiei nu se întrevede; putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnic

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, susţine că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19, existând posibilitatea ca numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic.

„Acest final (al pandemiei – n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. (…) Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri – n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou. (…) Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri (zilnic – n.r.). Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a declarat ministrul Sănătăţii, joi, la B1 TV, potrivit Agerpres.

În acelaşi context, el s-a referit la cei care nu cred în vaccinare şi contestă introducerea certificatului verde, în condiţiile în care acest document este utilizat în toate ţările occidentale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Ministrul Finanțelor: Salariile din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiile și toate drepturilor cetățenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârșitul anului

Redacția

Romanii ar putea avea o noua sarbatoare – Ziua bunicilor

Redacția

Primarul Sucevei cere ieșirea orașului din carantina: Situația este bunișoară, sunt câțiva oameni bolnavi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site