NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?

Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Intenția era ca traficul să fie deschis până la finalul anului, înaintea termenului contractual, dar noile imagini de pe șantier pun sub semnul întrebării o eventuală inaugurare acum. „Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

„Ieri am fost în vizită pe drumul de legătură DN5-Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, un proiect de 5,72 km lungime, profil 2×2 cu parapet median. Antreprenorul general, PORR, și oficialii CNAIR fac eforturi pentru deschiderea circulației până la finalul anului, înainte de termenul contractual (aprilie 2022), însă noi suntem foarte rezervați, având în vedere vremea nefavorabilă și volumul de muncă rămas de executat”, scrie Asociația Pro Infrastructură (API).

„Șantierul a ajuns la peste 70% stadiu fizic, contractul fiind semnat în 19.11.2019, lucrările începând efectiv în 21.10.2020. Drumul are și o noutate: sistemul rutier rigid alcătuit din beton, turnat cu finisoare speciale care se pot vedea în filmare, acesta putând fi gata în aproximativ 30 de zile, cu o viteză de execuție de aproximativ 350 metri liniari pe zi, în medie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

10 Mai va fi zi de sărbătoare naţională

Redacția

Zeci de izolaţi la domiciliu în Valea Lupului. Numărul a crescut substanţial

Redacția

Vizită oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Elveţia – consultări politice cu preşedintele Guy Parmelin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site