NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul Afacerilor Externe elimină cerinţa de prezentare la ghișeu a fotocopiilor de documente pentru serviciile consulare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) elimină obligativitatea prezentării, la ghişeu, a fotocopiilor documentelor justificative în vederea prestării serviciului consular.

Solicitanţii de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghişeu, doar documentele în original, informează un comunicat de presă al MAE transmis, vineri, Agerpres.

În cazul în care pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora.

În vederea limitării deplasărilor la ghişee şi a reducerii timpilor de aşteptare pentru procesarea serviciilor consulare, MAE recomandă încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro.

  

Noua procedură vizează şi reducerea arhivei consulare în format letric şi păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

Potrivit MAE, demersul se înscrie „în linia proiectelor decise,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Interviu, Peter Manu: Mitul Paulescu este adânc înfipt în imaginarul românesc

Redacția

Drumul expres Ploiești-Focșani-Pașcani va fi realizat de noua Companie Națională de Investiții Rutiere

Redacția

Primele amenzi în starea de alertă. Câte sancțiuni au dat polițiștii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site