RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Microsoft va oferi o inteligență artificială care transformă fotografiile în videoclipuri cu „fețe vorbitoare”

Cercetătorii Microsoft au dezvoltat o tehnologie de inteligență artificială (AI) care va transforma o fotografie a unei fețe și un eșantion de voce într-un videoclip ultrarealist al unei „fețe care vorbește”, potrivit unui document publicat de gigantul IT în această săptămână, scrie Le Figaro.

„Scopul nu este de a crea conținut menit să inducă în eroare sau să înșele”, precizează compania, dar recunoaște că, la fel ca „alte tehnici de generare de conținut, ar putea fi folosită în mod abuziv pentru a uzurpa identitatea unei ființe umane”.

Dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale generative, care facilitează producerea cu ușurință a tuturor tipurilor de conținut (text, imagini, sunet etc.) de o calitate uluitoare, dă naștere la numeroase preocupări, în special în ceea ce privește exploatarea pentru fraudă și dezinformare. „Cercetările noastre se concentrează asupra (…) avatarurilor virtuale, în vederea unor aplicații pozitive”, asigură Microsoft. „Ne opunem oricărui comportament care vizează crearea de conținut înșelător sau dăunător din partea unor persoane reale”.

Prin urmare, firma de IT, principalul investitor în OpenAI (ChatGPT), nu intenționează să pună la dispoziție noul instrument sau să furnizeze informații tehnice „până când nu vom fi siguri că tehnologia va fi utilizată în mod responsabil și în conformitate cu reglementările în vigoare”.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Orban: Soluţionarea crizei este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei

Redacția

Jurgen Klopp se desparte de Liverpool la finalul sezonului: Iubesc totul la Liverpool, dar sunt convins că este ceea ce trebuie să fac

Redacția

Cioloş: „Carantinarea ar trebui să fie o soluţie extremă, ultima soluţie”. „Ne gândim la o variantă în care să trimitem copiii în vacanţă în astfel de perioade”

Redacția
Încarcă...