Vanzator de paine, Foto: AGERPRES
„De ce nu avem forță de muncă suficientă în România? Răspunsul este simplu: pentru că românii pleacă din țară. Ne pleacă forța de muncă tânără și pregătită, tineri în care statul român a investit. Oamenii pleacă din țară pentru că salariile sunt foarte mici”, a afirmat Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR), în cadrul unei dezbateri a Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.
„Vreau să atrag atenția asupra noii modificări pe care o propune statul pentru salariul minim de la 3.700 lei la 4.050 lei, începând cu 1 ianuarie 2025. Practic, e o creștere de 350 lei, dar angajatul primește numai 150-160 lei în buzunar, pentru că taxarea muncii în România este foarte mare. Aceasta este cauza pentru care angajatul român este dezamagit și pleacă din țară.”
Lipsa forței de muncă – o problemă a mediului privat
Feliciu Paraschiv a menționat câteva diferențe între bugetari și angajații din mediul privat: „Vreau să subliniez că noi, cei din privat, nu avem forță de muncă, pentru că nu am auzit ca statul să aibă această lipsă a forței de muncă. Dacă analizăm mai atent,
» Citește continuarea pe pagina autorului