RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul lipsește mâine de la audiențe: este plecat cu lotul „AgroComplex” la București unde începe judecarea fondului în procesul penal intentat de DNA!

Primarul Dumitru Pantazi nu va ține mâine audiențele săptămânale pe care legea îl obligă să le acorde contribuabililor pășcăneni. Acesta trebuie să fie prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde începe judecarea fondului dosarului „AgroComplex” intentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

  

 Procesul va începe de la ora 12.00, iar la el au fost citate 32 de persoane. Este vorba despre consilierii locali din mandatul 2007, fostul primar Neculai Rățoi și actualul primar Dumitru Pantazi, secretarul suspendat al UAT Pașcani, Mircea Zuzan, câțiva funcționari publici și angajați ai AgroComplex Lunca Pașcani.

Procurorii DNA îi acuză pe aceștia că în perioada 2007-2010 au întreprins acțiuni și inacțiuni prin care au fraudat bugetul local cu suma de 2.045.000 lei. Mai exact, în anul 2007 Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care se radiau datoriile de aproximativ 1.000.000 de lei pe care societatea AgroComplex Lunca Pașcani le avea la bugetul local. Acestea proveneau din neplata chiriei și din penalitățile de 5 % pe zi calculate pentru sumele restante.

Hotărârea a fost atacată de prefectul județului Iași în instanță deoarece a fost considerată ca fiind adoptată ilegal, iar efectele ei trebuiau să fie suspendate până la pronunțarea instanței. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar banii datorați nu au mai putut fi recuperați pe cale legală deoarece dreptul la acțiune fusese prescris.

În 2010, atunci când termenul de prescripție a recuperării acestor bani s-a împlinit, suma pe care AgroComplex Lunca Pașcani o datora la bugetul local era de 2.045.000 de lei.

Din informațiile noastre, la termenul de mâine vor lipsi câțiva dintre inculpați din cauza problemelor de sănătate grave pe care aceștia le au.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lista cu străzile ce vor fi modernizate anul acesta la Târgu Frumos și sursele de finanțare ale acestor obiective

Marius Parteni

Proprietate comună, probleme individuale! Acoperişul de pe bloc rămâne în grija celor de la ultimul etaj

Ema Roman

Numire cu cântec la şefia Drumurilor Judeţene

Redacția
Încarcă...