RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
MagazinSocial

Mergi în vizită la rude sau prieteni de Paște? Cum să te faci plăcut

Paştele este o sărbătoare pe care este bine să o petreci împreună cu cei dragi, cu familia. Fie că îţi primeşti rudele acasă sau mergi în vizită, ar fi bine ca măcar de data asta să faci impresie, cu câteva gesturi simple şi de efect!

Paştele, ca şi Crăciunul, este o sărbătoare în care contează mult să îţi ajuţi familia. Aşa că dă o mână de ajutor la prepararea ouălor, la cozonac, la cumpărături, la curăţenie.

Dacă mergi în vizită la rude, nu te duce cu mâna goală! Alege o sticlă de vin, un buchet de flori etc. Din propria experienţă, cel mai bine ar fi bine să eviţi să duci ceva făcut de tine, de la cozonaci, la ouă şi pască. S-ar putea să nu fie pe gustul lor. Aşa că alege altceva să oferi în dar.

Când îţi vine lumea în vizită de Paşte, se aşteaptă să le pui pe masă mâncare de calitate. Dacă nu te pricepi la gătit, decât să faci experimente, mai bine alege varianta safe şi comandă ceva de la un restaurant. Alege pentru masa de Paşte întotdeauna două-trei soiuri de vinuri. Nu toată lumea apreciază vinul roşu, dulce. Un demisec, un vin alb, poate şi un spumant ar fi bine să le ai pregătite, mai cu seamă că mâncarea de Paşte este una specială, care trebuie însoţită de un vin pe măsură.

  

 Când mergi în vizită de Paşte, e de bun simţ să guşti şi să lauzi preparatele făcute de gazdă, de la ouăle roşii la drob şi cozonaci. Chiar dacă te-ai săturat de „tradiţionale”, gândeşte-te că gazdele tale s-au străduit, au gătit ore în şir pentru ca tu să te simţi bine. Ciocneşte ouăle de Paşte cu toţi cei prezenţi. Chiar dacă ţi se pare că e o tradiţie depăşită, că e un gest penibil, respectă tradiţiile! Pentru ceilalţi sunt importante.

Tot în context, la masa de Paşte nu te apuca să îţi manifeşti libertatea de credinţă. Chiar dacă eşti ateu, nu te apuca să comentezi că Paştele catolic a fost cu o săptămână în urmă etc. După ce ai mâncat de Paşte, nu te grăbi să pleci, ca şi cum ai fost la fast-food. Sărbătorile înseamnă mai mult decât masa pascală. E momentul în care rudele se adună şi deapănă amintiri, îşi fac planuri, vorbesc despre trecut şi viitor. Iar dacă eşti genul care merge la petreceri, evită să pomeneşti despre asta rudelor. Te vor privi precum un eretic. Mai bine să nu ştie că tu ţi-ai făcut planuri.

Ultimul şi poate cel mai important sfat pe care ţi-l dăm. De Paşte uită de probleme, şterge cu buretele, iartă-i pe cei care ţi-au făcut rău. Încearcă să adopţi o atitudine pozitivă, să priveşti cu optimism, pozitiv, realitatea, să fii mai bun.https://gadgetreport.ro/mergi-in-vizita-la-rude-sau-prieteni-de-paste-cum-sa-te-faci-placut/

Related posts

Autorităţile lansează o campanie de informare la nivel naţional privind modul de reacţie în caz de cutremur

Redacția

Delicatese dulci într-o nouă cofetărie din Târgu Frumos!

Ema Roman

Studiu World Vision România: 7 din 10 copii nu au mers niciodată în vacanţă sau în tabără la mare

Redacția
Încarcă...