RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii pediatri confirmă cazul prezentat de “ZDI” despre fetiţa ucisă de E.coli

 

Medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde Natalia, fetiţa de trei ani care a murit în urma unei complicaţii provocate de E.coli, a ajuns miercuri, confirmă varianta mamei, Carmen Galben.

  

 

 Aceasta a povestit, într-un material tratat pe larg de „Ziarul de Iaşi”, că după ce cinci zile copila a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, cu diagnosticul de gastroenterocolită cu rotavirus, aceasta a ajuns ulterior la Spitalul de Copii, unde medicii nu i-au găsit în analize rotavirus, ci E.coli, care a provocat sindromul hemolitic uremic şi a dus la deces.

Reprezentanţii Spitalului „Sfânta Maria” spun că într-adevăr rezultatele analizelor pe care le-au făcut au ieşit negative pentru rotavirus, însă nu exclud posibilitatea ca boala să fi fost tratată în cele cinci zile cât copila a fost internată la Spitalul de Infecţioase.

„S-au recoltat probe şi s-a investigat în laborator, dar nu a ieşit rotavirus, însă de la data în care a fost internat copilul la Infecţioase şi până a ajuns la noi au trecut cinci zile, ca atare oricum nu avea cum să iasă la noi rotavirusul. Rotaviroza durează trei zile, şi ea a avut tratament, deci nu putea să iasă pozitiv. Testele care se fac cu laboratorul sunt teste avizate şi acreditate, deci probabil e într-adevăr o coincidenţă şi a fost rotavirus împreună cu E.coli, iar prima s-a izolat sub tratamentul celor de la Infecţioase”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

Sub semnul întrebării rămâne însă motivul pentru care medicii de la Spitalul de Infecţioase nu au descoperit că Natalia era infestată şi cu E.coli, iar părinţii săi vor să ştie dacă deznodământul fetei ar fi putut fi altul.

Medicii care au tratat-o iniţial susţin că fata a fost o victimă a protocoalelor medicale, pentru că dacă până la vârsta de doi ani setul de analize impuse includea şi diagnosticarea E.coli, pentru cei care au depăşit-o, cum s-a întâmplat în cazul Nataliei, setul exclude această bacterie.

În cazul copiilor peste doi ani, analizele pentru depistarea E.coli devin parte din setul impus doar în timpul sezonului epidemic de boală diareică, care nu a debutat încă.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

3.130 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 9.550 de teste

Redacția

Ce conţin pliculeţele pentru răceală: zahăr şi aditivi alimentari

Redacția

Judeţul Iaşi a urcat pe locul III în ţară după numărul noilor cazuri de coronavirus

Redacția
Încarcă...