RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Măsuri de prevenire a incendiilor provocate de jocurile de artificii

Pentru diminuarea riscului de incendiu pe timpul jocurilor de artificii, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

 • Nu utilizați artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activități se vor desfășura, în aer liber, la distanțe de siguranţă față de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule.
 • Nu permiteți copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice.
 • Nu parcați autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă.
 • Verificați instalațiile electrice pentru evitarea suprasolicitării şi exploatării cu improvizații.
 • În cazul petrecerii Revelionului în zone izolate, atât administratorii clădirilor cât şi participanții trebuie să respecte cu strictețe toate regulile şi măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, în caz contrar ei pot deveni victime sigure.
 • Acordați o atenție deosebită utilizării în siguranţă a mijloacelor de încălzire cu combustibil solid, lichid sau gazos, prin evitarea supraalimentării sobelor cu sau fără acumulare de căldură, prin asigurarea supravegherii permanente şi neamplasarea acestora în zonele de circulație. Se interzice așezarea mobilierului (scaune, mese, bagaje etc.) şi uscarea hainelor în imediata vecinătate a acestor mijloace de încălzire.
 • Nu amplasați pomul de Crăciun în apropierea perdelelor ori în camera copiilor.
 • Nu utilizați instalații de iluminat ornamental cu defecțiuni sau improvizații.
 • Verificați menținerea liberă a căilor de acces, intervenţie şi evacuare în şi din clădirile de turism, agrement şi alimentație publică precum şi în alte spații amenajate special în care se organizează petrecerea Revelionului şi marcarea corespunzătoare a acestora, asigurând cunoașterea lor de către participanți.
 • Asigurarea informării operative a utilizatorilor construcțiilor cu destinaţia de cazare, alimentație publică, cult religios despre modul de acțiune în cazul producerii unui eventual incendiu, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
 • La părăsirea locuinței asigurați-vă că nu ați lăsat focul aprins, consumatorii electrici sub tensiune şi corpuri de iluminat aprinse.
 • În spațiile de cazare din unitățile de turism şi cele de ocrotire a sănătății, nu utilizați şi nu permiteți utilizarea de mijloace de încălzit improvizate.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să vă pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre, respectați măsurile de prevenire a incendiilor și respectați în continuare măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus!

Salvatorii ieșeni vă urează sărbători liniștite, lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!

Related posts

Costel Alexe, Președintele CJ de Ziua Educației: „Dacă vom reuși să investim suficient în educație, atunci vom reuși să consolidăm în societate cele mai importante valori intelectuale.” (P)

Redacția

Președintele interimar al CJ Iași a vizitat stațiile de sortare și transfer din Ruginoasa și Bălțați – Sârca

Redacția

Obiective ale politicii fiscal bugetare a Guvernului României pe anul 2021 și orizontul 2022-2024

Redacția
Încarcă...