RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Maria Macsim Nicoară a căzut pe scări, soțul nu a sunat la 112, a crezut că îi e rău de la alcool. Mezzosoprana e acum pe moarte

Maria Macsim Nicoară a căzut pe scări, dar soțul ei nu a sunat imediat la 112, a crezut că îi e rău de la alcool. Mezzosoprana e acum pe moarte, în comă de gradul 4, iar Poliția a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, în rem.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei din Iași, e în comă la Spitalul de Neurologie, după ce a fost luată din casă inconștientă și operată, luni de dimineață. Femeia a căzut pe scări duminică seara, dar salvarea a fost chemată după câteva ore.

Polițiștii au deschis dosar penal de tentativă de omor în rem și au început să strângă date despre cele întâmplate în casa familiei Nicoară, în weekend. Achetatorii din dosarul mezzosopranei care se zbate între viaţă şi moarte la spital au o misiune extrem de dificilă. Aceştia trebuie să stabilească dacă artista a căzut accidental pe scările casei familiei din Aroneanu, sau dacă nu cumva a fost vorba de o agresiune.

Soţul femeii, Constantin Nicoară, a fost chemat la audieri, la Parchet, el fiind însoțit de un avocat. Avocatul a declarat, pentru Ziarul de Iași: Au consumat alcool, nu o cantitate mare. Apoi, ea a căzut pe scări, i s-a făcut rău. Au crezut că îi este rău de la alcool, de asta nu au sunat la ambulanţă. Abia după câteva ore au sunat la 112, când au observat că este în stare critică. Ei se certau, dar nimic în afara certurilor de familie pe care oricine le are.“, a spus Andrei Horga, avocatul soţului mezzsopranei.

  

Potrivit surselor judiciare, soţul femeii a relatat anchetatorilor că, imediat după ce ar fi găsit-o căzută pe soţie, a transportat-o în pat, la parter. Apoi, după mai multe ore, abia pe la 7 dimineaţă, bărbatul ar fi observat că soţia lui este în stare critică.

Atunci, a dat fuga la mama lui, care locuiește în apropiere și este medic. Aceasta a venit şi, după ce a văzut în ce stare e nora ei, imediat a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112, solicitând o ambulanţă și anunţând un accident casnic.

Transportată imediat, luni dimineaţa, la Spitalul de Neurochirurgie, medicii au operat-o de urgenţă pe soprană, aceasta având traumatisme foarte grave la cap, la coloană, nasul rupt, efectiv distrus, iar starea ei era aseară în continuare gravă. Tot medicii au fost cei care au sunat la Poliţie, aşa cum cere protocolul în astfel de cazuri în care pot avea suspinciuni.

OBSERVATOR

Related posts

O femeie din județul Iași este căutată de Poliție, după ce a plecat dintr-un spital unde era internată, și nu s-a mai întors

Redacția

Copil accidentat grav de o mașină la Gâștești. Victima a fost transportată la Iași

Marius Parteni

O femeie din Brazilia a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu 1 kilogram de cocaină în stomac

Redacția
Încarcă...