RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marele plan al Arabiei Saudite pentru a face dependente de petrol și gaze țările sărace / „Guvernul saudit este ca un traficant de droguri care încearcă să facă Africa dependentă de produsul său nociv”

Arabia Saudită derulează un plan uriaș de investiții globale pentru a crea cerere pentru petrolul și gazele sale în țările în curs de dezvoltare, a dezvăluit o investigație sub acoperire. Criticii au declarat că planul a fost conceput pentru a face țările „dependente de produsele sale nocive”, scrie The Guardian.

Se știau puține lucruri despre programul de susținere a cererii de petrol (ODSP), dar ancheta a obținut informații detaliate despre planurile de creștere a utilizării de mașini, autobuze și avioane alimentate cu combustibili fosili în Africa și în alte părți, pe măsură ce țările bogate trec din ce în ce mai mult la energie curată.

ODSP plănuiește să accelereze dezvoltarea transportului aerian supersonic, care, conform observațiilor sale, utilizează de trei ori mai mult combustibil decât avioanele convenționale, și asocieri cu constructori auto pentru a produce în masă vehicule cu motor cu combustie ieftină.

ODSP este supervizat de conducătorul de facto al Arabiei Saudite, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, și implică cele mai mari organizații ale sale, cum ar fi Fondul de investiții publice de 700 de miliarde de dolari, cea mai mare companie petrolieră din lume, Aramco, firma petrochimică Sabic, precum și cele mai importante ministere ale guvernului.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cel mai mare oraș din nordul Canadei a fost evacuat din cauza incendiilor forestiere

Redacția

Ucraina susţine că ar putea pierde milioane de tone de culturi agricole după distrugerea barajului Kahovka

Redacția

Vasili Hamutovski, fostul portar al FC Steaua, a fost condamnat de regimul Lukașenko la 2 ani de “chimie la domiciliu”

Redacția
Încarcă...