NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Marea Britanie vrea să vaccineze bărbaţii gay, cu mai mulţi parteneri sexuali, împotriva variolei maimuţei

Agenţia sanitară britanică UKHSA a recomandat, marţi, vaccinarea contra variolei maimuţei a bărbaţilor gay consideraţi „cu risc”, de exemplu pentru că au parteneri sexuali multipli, un public foarte afectat de o răspândire recentă a bolii, notează AFP.

„Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, relevă într-un comuncat Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA), transmite News.ro. Această infecţie nu se transmite pe cale sexuală, însă transmiterea poate avea loc printr-un contact apropiat, precum o relaţie sexuală.

Autorităţile britanice recomandă, astfel, o vaccinare cu vaccinul Imvanex a bărbaţilor consderaţi „cu risc” de către medici.

Această vaccinare îi priveşte „pe cei care au mai mulţi parteneri, participă la relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin relaţii, precizează sursa citată.

Advertisements
Advertisements
  

Virusul – care circulă de obicei în Africa Centrală şi de Vest – este prezent, în Europa, Australia, Orientul Mijlociu, America de Nord şi America de Sud, regiuni în care s-au înregistrat peste 2.100 de cazuri de la 1 ianuarie şi până la 15 iunie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un pensionar rus face senzație pe internet, mergând pe un skatebord ca în tinerețe. Imaginile cu el au devenit virale (VIDEO)

Redacția

VIDEO. Proteste de amploare la Bruxelles împotriva noilor restricții anti-COVID. Românii din Belgia s-au alăturat protestatarilor

Redacția

OMS recomandă majorarea impozitelor pe alcool în Europa pentru a combate cancerul: 85.000 de decese sunt estimate a fi cauzate de alcool, în fiecare an

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site