RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Marea Britanie vrea să vaccineze bărbaţii gay, cu mai mulţi parteneri sexuali, împotriva variolei maimuţei

Agenţia sanitară britanică UKHSA a recomandat, marţi, vaccinarea contra variolei maimuţei a bărbaţilor gay consideraţi „cu risc”, de exemplu pentru că au parteneri sexuali multipli, un public foarte afectat de o răspândire recentă a bolii, notează AFP.

„Deşi toată lumea poate lua variola maimuţei, datele actuale arată niveluri de transmitere mai mari în rândul (dar nu numai) reţelelor sexuale ale bărbaţilor gay, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi”, relevă într-un comuncat Agenţia publică britanică de sănătate (UKHSA), transmite News.ro. Această infecţie nu se transmite pe cale sexuală, însă transmiterea poate avea loc printr-un contact apropiat, precum o relaţie sexuală.

Autorităţile britanice recomandă, astfel, o vaccinare cu vaccinul Imvanex a bărbaţilor consderaţi „cu risc” de către medici.

Această vaccinare îi priveşte „pe cei care au mai mulţi parteneri, participă la relaţii sexuale în grup sau frecventează localuri” în care întreţin relaţii, precizează sursa citată.

  

Virusul – care circulă de obicei în Africa Centrală şi de Vest – este prezent, în Europa, Australia, Orientul Mijlociu, America de Nord şi America de Sud, regiuni în care s-au înregistrat peste 2.100 de cazuri de la 1 ianuarie şi până la 15 iunie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un fotbalist de 27 de ani a murit într-un accident rutier. Marius Șumudică: „Am fost șocat să primesc această veste!”

Redacția

Prețul uleiului de MĂSLINE a ajuns la un nivel uriaș. Cât a ajuns să coste un litru și de ce autoritățile nu găsesc soluții

Redacția

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO: Preţul pe care Federaţia Rusă îl va plăti în eventualitatea unei noi agresiuni militare împotriva Ucrainei va fi unul monumental

Redacția
Încarcă...