NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

MAI răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia

Ministerul Afacerilor Interne răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia – se arată într-un comunicat, în care se precizează că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.

Comunicatul MAI a survenit în contextul în care aseară, Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre, pentru a transmite resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate în vederea intervenţiei în Australia, ca urmare a incendiilor generalizate.

Între timp, autorităţile australiene au profitat de o uşoară îmbunătăţire a vremii, pentru a redeschide, ieri, căi rutiere blocate de incendiile de vegetaţie şi pentru transportarea unor persoane în locuri sigure.

sursa www.radioiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Un bărbat din județul Neamț, victimă a rivalităţii dintre Statul Islamic şi Al-Qaida

Redacția

VIDEO: Măsuri fără precedent în municipiul Iaşi, în lupta cu virusul COVID-19! Transportul public ar putea fi suspendat în totalitate şi parcurile închise

Redacția

În ce locuri se mai poate fuma? Ghidul oficial al Guvernului

Redacția
Încarcă...