RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

MAI răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia

Ministerul Afacerilor Interne răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia – se arată într-un comunicat, în care se precizează că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.

Comunicatul MAI a survenit în contextul în care aseară, Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre, pentru a transmite resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate în vederea intervenţiei în Australia, ca urmare a incendiilor generalizate.

Între timp, autorităţile australiene au profitat de o uşoară îmbunătăţire a vremii, pentru a redeschide, ieri, căi rutiere blocate de incendiile de vegetaţie şi pentru transportarea unor persoane în locuri sigure.

sursa www.radioiasi.ro

  

Related posts

De ce nu a fost sancționat Iohannis că nu a purtat mască la Congresul PNL? Poliția spune că nu a fost sesizate prin 112 / Fapta trebuie constatată de agent “prin propriile simţuri”

Redacția

Peste 58 de milioane de lei din fonduri UE vor fi cheltuite prin PNRR pentru dotarea școlilor din Sectorul 2 cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente IT

Redacția

VIDEO Lotul de canotaj a revenit în ţară – Sportivii au obţinut o medalie de aur şi două de argint la JO 2020

Redacția
Încarcă...