RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Macron susține Ucraina ”fără limite” /Kremlinul avertizează Franța că riscă un CONFLICT ”direct” cu Rusia

Administrația Vladimir Putin a avertizat, joi, asupra riscului implicării ”directe” a Franței în conflictul militar cu Rusia, în contextul afirmațiilor controversate ale președintelui Emmanuel Macron privind posibilitatea trimiterii de trupe și susținerii ”fără limite” acordate Kievului.

”Emmanuel Macron este convins de politica sa, care constă în aplicarea unei înfrângeri strategice Rusiei și continuă să intensifice nivelul de implicare directă a Franței” în conflictul din Ucraina, a afirmat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, citat de cotidianul Le Figaro.

De altfel, Dmitri Peskov a evidențiat caracterul ”contradictoriu” al afirmațiilor lui Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

Emmanuel Macron susține Ucraina ”fără limite”

  

Președintele Emmanuel Macron le-a transmis, joi, liderilor principalelor partide parlamentare din Franța că Administrația de la Paris ”nu va avea nicio limită”, ”nicio linie roșie” în privința susținerii acordate Ucrainei pentru a respinge invazia militară rusă. Poziția președintelui Franței a fost anunțată, după întâlnire, de Fabien Roussel și Jordan Bardella, liderii Partidului Comunist Francez (PCF, stânga) și Mobilizării Naționale (RN, extremă-dreapta).

Afirmațiile au fost criticate dur de liderii opoziției.

”Eu cred că rolul Franței este exact acela de a fixa linii roșii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șeful spionajului german: Rusia este pregătită să atace Ucraina, dar nu a decis încă dacă va face acest lucru

Redacția

Statele Unite avertizează Iranul că ar putea riposta la atacurile care vizează baze militare americane din Orientul Mijlociu

Redacția

Statele Unite au testat o rachetă HIPERSONICĂ în Pacific, în cadrul eforturilor de a se menține în competiția cu Rusia și China

Redacția
Încarcă...