NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Locurile sfinte din Israel, deschise în această perioadă doar localnicilor

În Israel, locurile sfinte sunt deschise în această perioadă doar localnicilor. Graniţele rămân închise deocamdată şi nu sunt grupuri de pelerini străini la Ierusalim. 

Ieri, la Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, starea de spirit a fost sărbătorească. Zeci de romano-catolici au participat la ceremonia din Duminica Floriilor. Patriarhul latin, Pierbattista Pizzaballa, a spus că ‘anul trecut a fost teribil, cu uși închise din cauza coronavirusului. În acest an este mult mai bine. Ușa bisericii este deschisă. Chiar dacă nu sunt mulți oameni, avem speranța că va fi bine’. 

El le-a spus credincioșilor că mesajul de Paște este viață și dragoste, în ciuda semnelor morții din cauza pandemiei. Anul acesta romano-catolicii sărbătoresc Paștele pe 4 aprilie, iar credincioșii-ortodocși aproape o lună mai târziu, pe 2 mai. Granițele rămân închise deocamdată pentru vizitatorii străini. Intră și ies doar cetățeni israelieni în conformitate cu instrucțiunile Ministerului Sănătății. În hotelurile din Israel sunt cazați doar israelieni vaccinaţi complet, adică cu ambele doze.

radio-romania

  
Advertisements

Related posts

Primarul Municipiului Pașcani, mesaj de Ziua Națională!

Redacția

Datini și Obiceiuri Miroslovești 2017 (VIDEO)

Redacția

Trupa Alternative a cântat pentru pășcăneni (VIDEO)

Irina Gherasim
Încarcă...