RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Localnicii din A.I.Cuza trebuie să mai aștepte un an pentru a scăpa de amenințarea râului Siret

Secretarul de stat Sándor Pásztor, din cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice  împreună cu prefectul județului Iași Dan Cârlan  au ajuns ieri după amiază în comuna A. I. Cuza, acolo unde au fost așteptați de primarul localității și mai mulți consilieri locali.

Membrii delegației deplasați la fața locului au discutat despre pașii care trebuie făcuți în perioada următoare, astfel încât cursul râului Siret să fie deviat, pentru ca locuințele oamenilor să fie în siguranță.

“Suntem în căutarea surselor de finanțare, dar conștientizăm faptul că trebuie repede acționat. Până la finalul anului viitor sperăm să asigurăm această zonă”, a declarat secretarul de stat.

  

Pentru finalizarea acestor lucrări ar fi necesară suma de 28 milioane lei, din care jumătate ar urma să fie cheltuiți pentru finalizarea lucrărilor propuse pentru anul 2015.

Numai în acest an Siretul a erodat 24 de metri din mal, apropiindu-se amenințător de locuințele oamenilor.

“Fâșia de pământ care mai este, cedează, iar ulterior va ajunge la nisisp. Dacă se ajunge acolo riscăm ca Siretul să ajungă în mijlocul satului”, a spus Vasile Baciu, primarul comunei A.I.Cuza. 

O altă variantă discutată a fost aceea de expropriere a suprafeței de teren din cauza căreia a fost prelungit această problemă. Prefectul Dan Cârlan a susținut că va monitoriza atent realizarea acestui proces, iar împreună cu instituțiile statului va face toate demersurile ca terenul să treacă de la ITRSV Suceava la statul român. 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Budăi, întrebat de unde vor fi luați banii pentru salariile majorate ale profesorilor: “Să ajungem la rectificare”

Redacția

Consilierul liberal Alexandru Dandu l-a întrebat pe primarul Dumitru Pantazi când se vor putea plăti electronic taxele și impozitele locale

Răzvan Grecu

Întâlnirea dintre ApaVital și conducerea Primăriei a fost anulată. Ioan Toma are un program prea încărcat: mâine este ziua sa onomastică!

Răzvan Grecu
Încarcă...