NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lipsă de transparență! Proiectul privind parteneriatul educativ, lipsește de pe site-ul Primăriei

Un proiect ce privește un parteneriat pe teme educative, între administrația locală și o asociație ce ne cooptează în vederea atragerii unui proiect european, este pus sub semnul întrebării de către o parte din consilierii PSD. La această situație este părtașă inclusiv Primăria, prin secretarul general al instituției.

Proiectul despre care vorbim este cel cu privire la aprobarea acordului de parteneriat, pentru dezvoltare locală, între Municipiul Pașcani și Asociația Română de Literație. Transmis pe ultima sută de metri aleșilor locali, acesta nu a primit aviz favorabil ieri, în comisia de învățământ, acolo unde PSD deține majoritate. Gabriela Nedelcu, fostă viceprimar, a susținut astăzi în comisia juridică că are nevoie de mai multe elemente informative, dar că proiectul este util.

Primarul Marius Pintilie, prezent în plenul comisiei juridice, a explicat că aprobarea proiectului aduce un beneficiu comunității locale și modului de organizare, implicit coordonare, a problemelor de la nivelul unităților școlare.

Proiectul prin care se propune aprobarea parteneriatului are ca scop consolidarea capacităților ONG-urilor și partenerilor de a fi activi în monitorizarea și elaborarea unor strategii ce vizează acțiunile la nivel de instituții școlare. Primăria nu va contribui cu nici o sumă de bani.

  

Gabriela Nedelcu, fost viceprimar, a apreciat declarativ proiectul, dar a solicitat prezența unui reprezentant al asociației pentru clarificări. Asta și din cauza faptului că proiectul a fost pus în ultimul moment pe ordinea de zi și nu înțelege caracterul de urgență. O practică și a celor din PSD în anii când se aflau la putere, după cum a susținut consilierul Cătălin Conache, diferența fiind aceea că actuala administrație nu vrea să blocheze proiectele ce avantajează comunitatea.

Proiectul a primit avizul favorabil din partea comisiei juridice. Au fost trei voturi de la PNL, iar cei doi de la PSD s-au abținut.

La momentul publicării știrii, pe site-ul Primăriei nu a fost publicat proiectul despre care discută aleșii locali. De organizarea ședințelor Consiliului Local răspunde secretarul UAT Pașcani, Irina Jitaru.          

Advertisements

Related posts

Zona Vale a municipiului rămasă fără apă potabilă

Teona Gherasim

Terasele se deschid de la 1 iunie. Mesele vor fi la 2 m distanță, maxim 4 persoane la o masă

Redacția

Cum va fi vremea în Moldova în preajma Crăciunului

Redacția
Încarcă...