NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Liga Națiunilor 2022-2023. Cum arată grupa României și care sunt „grupele de foc”

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a în Liga B a ediţiei din 2022-2023 a Ligii Naţiunilor. În urma tragerii la sorţi care a avut loc joi seara, la Nyon, în Elveţia, România va fi în grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru.

Tricolorii au avut o doză destul de mare de şansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia.

Bosnia a terminat în grupa pentru CM 2022 doar pe locul 4, deasupra Kazahstanului, dar sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, pierzând pe teren propriu cu Finlanda şi Ucraina şi remizând cu Kazahstanul, potrivit site-ului FRF.

Finlanda, participantă la EURO 2020, a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câştigată de Franţa. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar Finlanda a remizat la Kiev, a învins în Bosnia şi a luat 6 puncte cu Kazahstanul.

  

Muntenegru a fost adversara României în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor, la prima ediţie. Muntenegru a încheiat ultima campanie (CM 2022) peste Letonia şi Gibraltar, dar sub Olanda,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Simona Halep, eliminată de la US Open 2021 de Elina Svitolina

Redacția

Cupa Primăverii la tenis de masă – ediția a IX-a

Teona Gherasim

Bonus pentru medaliații Jocurilor Olimpice de la Tokyo: Dreptul de a-și scoate masca pentru 30 de secunde

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site