NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Liga Națiunilor 2022-2023. Cum arată grupa României și care sunt „grupele de foc”

Naţionala de fotbal a României va evolua în Grupa a 3-a în Liga B a ediţiei din 2022-2023 a Ligii Naţiunilor. În urma tragerii la sorţi care a avut loc joi seara, la Nyon, în Elveţia, România va fi în grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru.

Tricolorii au avut o doză destul de mare de şansă, evitând echipe puternice precum Ucraina, Scoţia, Suedia, Rusia sau Norvegia.

Bosnia a terminat în grupa pentru CM 2022 doar pe locul 4, deasupra Kazahstanului, dar sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, pierzând pe teren propriu cu Finlanda şi Ucraina şi remizând cu Kazahstanul, potrivit site-ului FRF.

Finlanda, participantă la EURO 2020, a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câştigată de Franţa. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar Finlanda a remizat la Kiev, a învins în Bosnia şi a luat 6 puncte cu Kazahstanul.

Advertisements
Advertisements
  

Muntenegru a fost adversara României în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor, la prima ediţie. Muntenegru a încheiat ultima campanie (CM 2022) peste Letonia şi Gibraltar, dar sub Olanda,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

CSM Kosarom continuă seria egalurilor, 2-2 în deplasare la Târgu Neamț

Răzvan Grecu

Pele a fost operat de cancer la colon. „Prieteni, voi juca acest meci cu zâmbetul pe buze”

Redacția

Locul doi pentru echipa de rugby TAG mixt, de la Colegiul „Unirea”, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site