RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Liderul PMP Pașcani a ieșit, din spirit civic, la betonat străzile sparte de ApaVital:„Am demonstrat că într-o oră se poate rezolva o problemă nerezolvată de săptămâni”.

Sorin Olariu, președintele filialei locale a PMP, a iești ieri la betonat gropile din asfalt făcute de ApaVital pe strada Dragoș Vodă. Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că o problemă minoră nu poate fi rezolvată de autoritățile locale într-o perioadă de timp rezonabilă.

 

Ceea ce am făcut noi astăzi este un gest firesc, în condițiile în care s-au făcut atâtea sesizări, chiar și prin intermediul presei. Nu s-a rezolvat nimic. Am așteptat alte două săptămâni de zile de la ultima sesizare, dar tot nu s-a rezolvat nimic. Așa că am spus haide să rezolvăm noi. Lucrarea pe care o facem noi aici nu durează mai mult de jumătate de oră. Am turnat opt roabe de beton, mai avem nevoie de patru și am rezolvat problema. Nu știu de ce autorităților le trebuie luni de zile să rezolve o problemă așa simplă”, și-a explicat gestul Sorin Olariu.

  

Strada Dragoș Vodă a fost asfaltată anul trecut din bani proveniți dintr-un împrumut bancar, iar la câteva luni lucrătorii ApaVital au spart asfaltul pentru a interveni la conducte. Deși aveau obligația de a reface carosabilul, operatorul ieșean a preferat să astupe gropile cu pământ și piatră concasată, fapt ce a creat nemulțumire în rândul riveranilor, dar și a șeferilor.

Liderul local al PMP a ținut să-l ironizeze pe Marius Pintilie și a transmis că a această acțiune nu este ca urmare a discursului ținut de liberal la festivitatea de început de an școlar.

Ideea este că am ieșit să rezolvăm această problemă nu la îndemnul domnului Marius Pintilie, care ne  trimite la muncă, și să facem ceva pentru orașul ăsta, ci am lăsat alte preocupări de sâmbătă după-amiază pentru a le da o lecție autorităților: să le arătăm că într-o oră se poate rezolva o problemă minoră. Spun autorități pentru că și cei din Primărie sunt vinovați pentru că nu i-au amendat pe cei de la ApaVital pentru faptul că nu au refăcut strada. Trebuie să existe niște pârghii să îi sancționeze. Dar știți cum e, blatul e blat. Îmi pare rău că mi-am plătit impozitul pe anul acesta, că altfel toate cheltuielile cu această lucrare le duceam domnilor de la Primărie”, a mai spus Olariu.

Acesta a mai adăugat că este conștient că reparațiile făcute de el sunt ilegale, însă susține că un astfel de gest trebuia făcut pentru a atrage atenția autorităților locale. Mai mult, Sorin Olariu face un apel la pășcăneni ca aceștia să-i urmeze exemplul și să acopere gropile uitate de administrația locală.

 

Sincer nu mă mai interesează. Noi avem dreptul să trăim, chiar dacă ei nu își fac treaba. Prin puterea exemplului lor că nu respectă legea, chiar dacă această lucrare care o fac eu aici este ilegală, din punctul meu de vedere este normală. Vom mai face și în alte zile. Îi sfătuim pe cetățeni să ia acest exemplu și să acopere câte o groapă istorică din Pașcani”, a concis Sorin Olariu.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cand iși pot lua banii președinții și membrii secțiilor de votare

Redacția

Iniţiativă legislativă a Mihaelei Popa: Inspectorii şi directorii de şcoli să nu deţină funcţii politice

Redacția

Proiect legislativ privind votul românilor din străinătate

Redacția
Încarcă...