RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Liderii PES, rezoluție nouă pentru extinderea Schengen. Ciolacu: Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că familia soical-democraților europeni a aprobat o nouă rezoluţie care menționează sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen, afirmând că PES a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare la nivel european în acest sens și că ar fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România.

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Congresul liderilor PES FOTO Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Congresul liderilor PES FOTO Facebook

„Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluţie în care este menţionat şi sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen. Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

  

Textul rezoluției adoptate de socia-democrații europeni subliniază că „mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea și consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen”, solicitând admitererea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen, „deoarece ambele țări îndeplinesc toate criteriile”.

„PES sprijină, de asemenea, o modernizare rapidă a cererilor de viză Schengen pentru a aprofunda relațiile Uniunii Europene cu Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Elveția și pentru a simplifica călătoriile pentru afaceri și turism”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Florin Cîțu, văzut de jurnaliști când vorbea cu George Simion, după depunerea listei de miniștri: ”Ne-am întâlnit pe scări”

Redacția

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Întâlnire cu oficiali americani pentru introducerea României în programul „Visa Waiver”

Redacția

Polițist de frontieră târât de la un mal la altul prin apă de către braconieri cu o barcă

Redacția
Încarcă...